ČLAN ŽIRIJA

Pađen otkrio tko ga je najviše iznenadio u 'Zvijezde pjevaju': 'Nisam znao da tako dobro pjeva'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: HRT
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Koncert Jurice Pađena i grupe Aerodrom na Šalati
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
30.10.2020.
u 08:00
– Budući da svako ima svoj stil, nastojao sam biti to što jesam. Taj show je tu da zabavi, a ne da stručno analizira ljude koji nisu pjevači. Zato ocjenjujem i pjevanje, donošenje pjesme pred publiku i scenski pokret – kaže Jurica
Pogledaj originalni članak

Poznati roker Jurica Pađen jedan je od ovogodišnjih sudaca u HRT-ovoj emisiji “Zvijezde pjevaju”, kamo je došao naknadno, nakon odustajanja Tonyja Cetinskog.

Jurici je ovo iskustvo zanimljivo, premda su mu, kako kaže, trebale dvije emisije da se snađe. – Trebalo mi je da osjetim kompletnu atmosferu, no s obzirom na to da je atmosfera u žiriju dobra, ekipa me dobro prihvatila pa sam mirno uplovio u tu avanturu. S Remi sam se najbolje znao, svojedobno smo puno radili zajedno u Hrvatskoj glazbenoj uniji, a s Danijelom i Markom znam se iz viđenja, no dosad nismo radili zajedno. Mi u žiriju često o kandidatima razgovaramo i nakon emisije, ali primijetio sam da smo prilično usuglašeni i da nema velikih oscilacija u ocjenama – kaže nam Pađen, koji je svjestan da je ovo show u kojem se ne ocjenjuje samo pjevanje, nego kompletan nastup.

– Budući da svako ima svoj stil, nastojao sam biti to što jesam. Taj show je tu da zabavi, a ne da stručno analizira ljude koji nisu pjevači. Zato ocjenjujem i pjevanje, donošenje pjesme pred publiku i scenski pokret – kaže Jurica, kojeg je najviše iznenadio Ivan Šarić.

– Nisam znao da tako dobro pjeva. Čovjek ima i glas i boju, a Lara i on zvuče kao da su zajedno na sceni godinama. Iznenadila me i Arija Rizvić, nisam očekivao da će tako pjevati – priznaje nam glazbenik poznat po osebujnom stilu odijevanja na snimanju. Tako je u prošloj emisiji imao tamne naočale u studiju.

– Moj stil isti je onaj koji “furam” tijekom cijele karijere, dakle rock’n’roll. Nema stilista ili nekog tko me upućuje što trebam odjenuti, a naočale stavim ako prethodnu noć nisam baš spavao. To, dakle, nisu naočale protiv sunca, nego protiv podočnjaka. Nije baš da glumim otkačenjaka, ali svaki put trudio sam se biti drukčije obučen – kaže glazbenik, kojem su najveći kritičari 14-godišnji sin Vito i 11-godišnja kći Mila.

– Oboje imaju izvanredan sluh. Idu u glazbenu školu i gledaju svaku emisiju pa često komentiraju natjecatelje. Uostalom, od malih nogu ih učim što je dobra glazba, sa mnom su bili na mnogim koncertima najvećih glazbenika poput Bryana Wilsona ili Paula McCartneya. Oni imaju široku naobrazbu, znaju i tko su bili Pavarotti ili Mario Lanza. Mislim da je najbitnije djeci razviti duh jer to je nešto što je vječno, a sve ostalo je prolazno – kaže Jura.

Foto: Vecernji.hr
Aerodrom
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jurica Pađen

Mediji su ljetos pisali i o nevjerojatnoj sličnosti nove pjesme Paula McCartneya “Confidante” s pjesmom “Samo me draga ne ostavi”, koju je Pađen napisao prije 22 godine. Je li zaista moguće da je slavni glazbenik plagirao hrvatskog rokera?

– Javili su mi se ljudi koji se sad bave time, ali ja ništa ne očekujem od toga, to me sve zabavlja. Nisam tražio odvjetnike ni mogućnosti sudskog rješavanja. Mislim da je to samo jedna velika sinkronija koja mi se događa na svakodnevnoj bazi. To je kozmička slučajnost koja mi puno znači. Odgajao sam se na njegovoj glazbi, a sada ispada da je čovjek koji je utjecao na mene napravio pjesmu kakvu sam napisao još prije 20 godina. To mi je dokaz da ne pušem u prazno – ponosno će Pađen.

Juričina grupa Aerodrom lani je velikim koncertom na Šalati proslavila 40 godina postojanja, a ove godine zbog pandemije koronavirusa nisu nastupali, premda su imali puno dogovorenih koncerata. No zato su u planu novi projekti.

– Svirao sam od kuće, kao i svi, da ne velim svirao čemu. Trebali smo svirati diljem cijele regije, no sve se prolongiralo tko zna kada. Radio sam ono što se može, a to je da redovito sviram gitaru i klavir. Snimili smo novi spot za pjesmu “Nafte i benzina”, a redatelj je Tin Majnarić. Umjetnik svjetskog glasa Stephan Lupino napravio nam je nove fotografije za omot dvostrukog vinilnog i CD izdanja s najvećim hitovima Aerodroma, koje uskoro izlazi za Croatia Records, zaključio je glazbenik. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.