Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O KRIZI

Saša iz TBF-a: 'Nastupa nema, glazbenici su potražili druge poslove. Razmišljam o taksiranju'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/10
29.10.2020.
u 15:27

Splićanin Saša Antić, poznati član TBF-a, odlučio je progovoriti o stanju u glazbenoj industriji usred pandemije.

Nikome nije lako otkako je pandemija koronavirusa zaustavila cijeli svijet. Poslovanja u različitim industrijama pogođena su nepovratno. Na glazbenike se to posebno odrazilo s obzirom da ih većina živi od nastupa, koji su zbog epidemioloških mjera onemogućeni u formatu kakvog smo dosad naučili doživjeti. O pogođenosti sektora, kao i o pomoći od države progovorio je i Splićanin Saša Antić, član poznate skupine TBF.

– Glazbena industrija je u teškom šoku, nastupa nema; ZAMP dobar dio prihoda ostvaruje upravo od svirki, tako da je i tu velik pad, a kako tantijeme dobivaju samo autori pjesama, većina glazbenika koji žive isključivo od svirki već je potražila neki drugi posao. Ja, recimo, razmišljam o taksiranju - kazao je za Slobodnu Dalmaciju dodavši da je tijekom krize odlučio primiti pomoć države.

1/8

– Naravno, naša struka je jedna od najteže pogođenih u ovoj krizi - pojasnio je Antić koji nerijetko iznosi političke stavove, a osvrnuo se i na trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj.

– Vrlo zanimljiva i dinamična, na momente strastvena. Puno je novih lica i ideja, neke stvari se mijenjaju, neke ostaju iste, i mislim da je u konačnici prava slika našeg duha i mentaliteta - kazao je glazbenik dometnuvši da bi volio da se političari prepiru u rimi jer bi to bilo u "duhu narodne tradicije junačkog deseterca".

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije