NOVE KARIJERE

Ove poznate osobe okrenule su leđa slavi: Proizvode sireve, kuhaju, predaju na sveučilištu...

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
05.09.2021.
u 20:00
Brojne poznate osobe nakon što su osvajale vrhove glazbenih top lista, zabijale golove u najvećim klubovima ili glumile u hit filmovima danas imaju sasvim druge poslove
Pogledaj originalni članak

Brojne poznate osobe prije glumačke, glazbene ili sportske karijere radile su druge poslove, kako bi zaradili za školovanje ili jednostavno prehranili obitelj. No postoje i obratni slučajevi, kada su nakon svjetske slave mnogi krenuli s drugim poslom. Američka pjevačica Kelis Rogers (42) početkom stoljeća bila je na vrhovima top-lista s hitovima “Caught out There”, “Milkshake” i “Trick Me”. Izdala je četiri albuma, a nakon što je 2006. snimila album “Kelis Was Here”, zgadio joj se šoubiznis jer njena diskografska kuća nije stala iza nje. “Bila sam 10 godina u utrci koje nisam bila ni svjesna. Mrzila sam taj biznis i sve te ljude.

Foto: Promo

Bilo mi je dosta”, pričala je Kelis koja je izdala još jedan album 2010. godine. U međuvremenu se pak okrenula kuhanju. Diplomirala je u Londonu na prestižnoj kulinarskoj školi Le Cordon Bleu, zatim izdala liniju umaka, a 2015. i objavila kulinarsku knjigu “My Life on a Plate” (“Moj život na tanjuru”). Osim toga, godinama je imala i svoj kulinarski show na Cooking Channelu. Ipak, Kelis je prošle godine objavila kako priprema novu pjesmu i turneju u povodu 20. godišnjice svog prvog albuma. No, sve je stopirala epidemija koronavirusa.

Alex James (52) tijekom devedesetih bio je basist grupe Blur, jednog od najpoznatijih predstavnika britpopa. Nastupali su na najvećim svjetskim pozornicima, izdali brojne hitove, a prvi se put razišli 2004. godine. James se tada posvetio proizvodnji sira. Kupio je farmu u Cotswoldsu i krenuo raditi sir koji je osvojio nekoliko nagrada na svjetskim natjecanjima, a posebno valja izdvojiti sir “Blue Monday”, koji je nazvao po njemu omiljenoj pjesmi grupe New Order. James je i novinar, koji svake nedjelje u Sunu piše kolumne o hrani.

Foto: Promo

Dion Dublin (52) ljubiteljima nogometa najpoznatiji je kao zvijezda Coventryja i Aston Ville. Ovaj bivši engleski reprezentativac nakon nogometne karijere radio je kao suradnik Skya, a onda je postao stručnjak za nekretnine, te se pojavljivao u BBC-evoj seriji “Homes Under The Hammer”. Osim toga, izumio je i instrument the dube, najsličniji cajonu.

Foto: Promo

Ako ste odrastali u 80-ima, tada ste sigurno slušali grupu Communards, koju znamo po velikom hitu “Don’t Leave Me This Way”. Uz Jimmyja Somervillea član grupe bio je i Richard Coles (59). Nakon raspada grupe Coles je postao novinar, a onda se okrenuo vjeri. Studirao je teologiju, a 2001. postao pastor Anglikanske crkve. Osim toga, redovno ga se može čuti u programu BBC radija, gdje je prijašnjih godina radio kao voditelj brojnih emisija.

Foto: Promo

Brian Cox (53) engleski je znanstvenik koji je u 80-ima svirao klavijature u grupi Dare, s kojom je izdao dva albuma. Svjetsku je slavu doživio 1991. s grupom D:Ream, koja je imala broj 1 hit “Things Can Only Get Better”. Tijekom glazbene karijere studirao je fiziku u Manchesteru, a nakon raspada D:Reama 1997. postao je doktor znanosti. Danas predaje na Sveučilištu u Manchesteru, izdao je nekoliko knjiga, surađivao na CERN-u, a Britancima je dobro poznat po svojim dokumentarcima te su ga prozvali nasljednikom Davida Attenborougha.

Foto: Promo

Norman Rogers (54), odnosno Terminator X bio je član legendarne hip-hop grupe Public Enemy, koju je napustio 1998. godine. Nakon toga je izdao dva solo albuma, a početkom stoljeća potpuno je otišao iz glazbenog biznisa te danas ima farmu nojeva u Sjevernoj Karolini.

Foto: Promo

Gwyneth Paltrow (48) proteklih godina nizala je filmske hitove, a onda joj je to dosadilo. Iako je u glumačkim vodama nema kao prije, u medijima je jako često jer je godinama posvećena svojem poslovnom carstvu Goop. – Neću reći da nisam više toliko strastvena u svemu... imala sam jako puno sreće, a i puno sam i naporno radila pa je kao rezultat svega došla i moja jako dobra filmska karijera, no u jednom trenutku osjetila sam da to možda i nije ono što želim raditi pa sam se odlučila na mali zaokret i stvorila Goop – rekla je Paltrow.

Foto: Promo

Victoria Beckham (47) u grupi Spice Girls bila je poznata kao Posh Spice, a tu je pomodnost nastavila i nakon glazbene karijere. Njen je modni brand danas jedan od najpoznatijih na svijetu, a svake godine izbaci novu zanimljivu kozmetičku liniju. Bogatstvo joj se procjenjuje na 400 milijuna eura, no lani je svejedno došla na udar britanske javnosti nakon što je morala otpustiti dio radnika zbog koronakrize.

Foto: Promo

Senad Galijašević (67), odnosno Senna M. nekad je pjevao “Beba malena”, a onda je osnovao tvrtku Senna Innovation Factory. Bavi se proizvodnjom filmske i TV opreme, kao i robotike za kamere. Njegovi proizvodi su prisutni u gotovo svim zemljama svijeta, a koristi ih čak i NASA. Svojim prvim kranom snimio je reklamni spot za Hrvatsku poštu. Uslijedilo je snimanje Europskog prvenstva u vaterpolu, papina boravka u Hrvatskoj, brojni muzički festivali i filmski setovi.

 

Foto: Promo

Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.