NOVA SHEMA

HRT-ov Dnevnik napuštaju Branimir Farkaš i Mirjana Posavac, a vraća se Drobac

Foto: Boris Ščitar/Večernji list
đurica drobac
12.09.2017.
u 22:12
Predstavljanje sheme nazvane "Nove boje jeseni", pomutilo gašenje "Hrvatske uživo"
Pogledaj originalni članak

Iako se već tjednima pojavljuju informacije o novitetima koji gledatelje i slušatelje HRT-a očekuju od ponedjeljka 18. rujna, kada kreće nova jesenska shema, prava erupcija reakcija, i to uoči večerašnjeg svečanog predstavljanja sheme pod nazivom “Nove boje jeseni”, zbila se jučer, a izazvala ju je posve neočekivana vijest da je HRT-ovo programsko vodstvo odlučilo ukinuti emisiju “Hrvatska uživo”, i to nakon 13 godina emitiranja.

Tako su satima prije HRT-ove svečanosti u smjeru Prisavlja frcale reakcije u obliku nimalo ugodnih prigovora, komentara, zahtjeva, optužbi... No, unatoč toj atmosferi nezadovoljstva čiji su signali stizali sa svih strana, HRT je, ne mijenjajući odluku o gašenju “Hrvatske uživo”, u nekadašnjem svečarskom stilu predstavio svoje nove programske adute, kao i neke izmjene vezane uz dosadašnje emisije.

Kod nas doma umjesto HUŽ-a

– HRT ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svoja četiri programa, a s ponosom najavljujemo i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih TV serija i dokumentarnih filmova te različitih informativnih sadržaja. Čak 85% programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje. U novoj sezoni bit će i mnogo više sadržaja za djecu, mlade te tinejdžere. Mnogo je novosti i u informativnome programu. Ova je shema pripremljena s dosad najmanjim proračunom, no nastala je osluškivanjem želja naših gledatelja – kazao je v.d. glavni urednik HTV1 Bruno Kovačević pred 500-njak uzvanika, dodatno se pohvalivši da je HTV tijekom ljetnih mjeseci bio najgledanija domaća televizija.

Iako to nije službeno rečeno, doznali smo da će promjene doživjeti i središnji Dnevnik. U njemu kao voditeljica ostaje Marta Šimić Mrzlečki kojoj se umjesto Branimira Farkaša i Mirjane Posavac pridružuje Đurica Drobac

U predstavljanju sheme se moglo vidjeti da se na HTV1 uvodi raznovrsniji i laganiji sadržaj pa će se ponedjeljkom emitirati premijerni domaći igrani sadržaji (serije: “Čuvar dvorca”, “Tin – trideset godina putovanja” i “Anka”) te dokumentarne serije “Hrvatski premijeri osobno” te “Tada&sada” Gorana Milića. Utorak u 20 sati rezerviran je za novi talk show “U svom filmu” Tončice Čeljuske. Petkom i subotom od 20 sati na programu su najuspješniji noviji filmovi, a od studenog adut subotnjeg programa bit će i druga sezona hvaljene domaće zabavno-glazbene emisije “A-strana”. Umjesto ukinute “Hrvatske uživo” svakim radnim danom od 17.20 prikazivat će se mozaična emisija “Kod nas doma” u kojoj će voditeljice Barbara Kolar i Iva Šulentić razgovarati o modi, dizajnu...

Labirint i Global sele na HTV4

Na HTV2 gledatelje očekuju najkvalitetniji strani filmovi, igrane i dokumentarne serije, mnoštvo sportskih i glazbenih sadržaja te dosad najveći izbor domaćih mozaičnih i zabavnih emisija. Srijedom kreće nova zabavna emisija “Oči u oči” Petra Vlahova, a noviteti četvrtkom su “Koktel-bar” te “Dijagnoza”. I HTV3 donosi novu emisiju “Art à la carte”. A na HTV4 naći će se dosadašnje emisije HTV1 “Labirint” i “Global”.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

Avatar MEFISTO
MEFISTO
06:01 13.09.2017.

A što mislite i dalje ostaviti nepoželjnog Stankovića ??? I još naravno želimo povratak Dujmovića !!!!

OX
oxymoron
23:27 12.09.2017.

Steta I Posavac I Farkas su bili dobri.

GU
Gustirna
23:25 12.09.2017.

Ovaj je u narodu poznatiji kao đurica udbas nego kao đurica drobac...