posvetili nastup baki

Gledatelji u svađi nakon njihova performansa: 'Možda bi bilo vrijeme promijeniti žiri'

Foto: Nova TV/Youtube
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
Foto: Nova TV
Obitelj Vukina
04.11.2019.
u 13:44
Obitelj Vukina iz Čakovca u sinoćnjoj epizodi Supertalenta nastupala je sa slikarsko-pjevačkom točkom i ostala potpuno neshvaćena.
Pogledaj originalni članak

Sinoć se na pozornici Supertalenta predstavila obitelj Vukina. Točnije, dvije sestre i brat izveli su posebni slikarsko-pjevački performans i pritom ostali potpuno neshvaćeni, dijelom od strane žirija, ali i dijela gledatelja. Nastup su, kako kažu, posvetili nedavno preminuloj baki.

Prvi X dobili su od Martine koja je na sebi svojstven način iskritizirala nastup.

– To mrljanje boja i razmazivanje po sebi je toliko fulana poanta. Baš fulano, baš bez veze – bila je iskrena. Njezin kolega Janko složio se s njom i objasnio da ni on ni publika nisu imali ništa od nastupa. Maja je pak bila iskrena i rekla da ne razumije izvedbu.

– Smatram da je to neka konceptualna umjetnost koju ja ne razumijem. Vi niste imali nastup koji prosječan puk razumije – poručila im je, a gledatelji su se osvrnuli na njezine riječi na stranicama društvenih mreža popularnog showa.

– Ne mora svatko razumjeti, ne mora se svima ni svidjeti, ali Martina je stvarno bila bezobrazna, a Bilman je to na pristojan način objasnio i ima potpuno pravo – govori jedan gledatelj, a drugi tvrdi da bi možda bilo vrijeme promijeniti žiri.

– Možda bi bilo vrijeme promijeniti žiri, ubaciti inteligentnije ljude. Jer oni ne razumiju – napisao je, a dio gledatelja složio se s komentarom Davora Bilmana.

– Ja volim podržati drukčije, čak i kada to ne razumijem i kada je to preduboko za mene ili sam ja preplitak za to – poručio im je Davor koji im je jedini dao "da". Ipak, jedan dio gledatelja smatra da ovakvom performansu nije mjesto u talent showu.

– Ne, ne. Na stranu s njihovim stručnim kompetencijama i završenim fakultetima, ovo je bio više performans za njihovu dušu nego neki prikaz supertalenta. Shvaćam što su htjeli postići bojama, simbolikom itd. ali nije mi bilo to – to. Osobno ne razumijem čemu potreba eksponirati nešto intimno za njih, tj. njihovu povezanost s bakom na pozornici showa koji traži zabavu? Pozitivno u svemu ovom je bilo vidjeti njihovu povezanost, ali sve ostalo nije imalo željeni WOW efekt – napisala je pratiteljica na Facebooku.

Podsjetimo, sinoć je na pozornici Supertalenta zaplesao breakdance duo Maks Rucner i Đuro Pavo Dolenčić, sin hrvatskog redatelja Krešimira Dolenčića.

– Ovo je bilo toliko dobro da je prošlo u sekundi. Ujednačeni ste, plešete sjajno, atraktivan nastup, baš pašete na ovoj pozornici! – poručila im je Maja Šuput, a njezin kolega Bilman savjetovao je dvojcu da sljedeći put u koreografiju ubaci „show elemente“. 

Ovi srednjoškolci iskusni su plesači, a o tome svjedoči činjenica da su 2016. u Grazu na Svjetskom prvenstvu zgrabili treće mjesto te godinu poslije otišli na Olimpijske igre mladih u Njemačkoj. – To je bilo zabavno i jako korisno iskustvo za nas zato što smo vidjeli puno dobrog breaka i otkrili neke nove kretnje – ukratko se osvrnuo Đuro na Igre. Obojica su, kako tvrde, drukčiji od drugih brejkera. 

– U našim godištima nije to tako popularno, često nastupamo jedan protiv drugoga – objasnili su nam momci. Oni praktički žive breakdance pa su se tako odlučili na pokretanje prve hrvatske online plesne škole „Break It Out“ koja će biti dostupna na YouTubeu, a zamišljena je kao audiovizualni projekt u kojem se objašnjavaju pokreti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RE
RevizorNovinarstva
14:30 04.11.2019.

Ovaj žiri je sramota za novu-tv. Ne gledam od prosle sezone bas zbog njih. Vidim da je sve isto, sve puno plitkih dekoltea i osobnih frustracija te pomankanje intelekta za bilo kakvo razumijevanje talenta.

SO
sohnahoakasaa
15:53 04.11.2019.

Revizor...zakaj razočarenje? Pa nisu gori od rtla. Ista šaka jada....Nemrete od njih više pčekivati.

NO
Nordik
18:12 04.11.2019.

HRT je najbolji, samo nije gledljiv.