Nije tajna

Poznate dame priznaju: Estetski su zahvati poput odlaska zubaru

Foto: Pixsell
Foto: Instagram
danijela dvornik
Foto: Instagram/Wanda Nara
Danijela Dvornik
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
14.03.2018.
u 08:18
Tretmani na licu dugo su bili tabu tema, no poznate Hrvatice o tome otvoreno govore, a posljednja je među njima Danijela Dvornik
Pogledaj originalni članak

Pedesete su godine kada se zaista još više moramo truditi oko sebe. Ne možemo baš sve izbrisati, ali možemo utjecati na to da što dulje ostanemo mladolike.

Ima među nama moralista koji će osuđivati “bockanje”, ali znanost nam je to priuštila i zašto je ne bismo iskoristili? Zašto bi bockanje filerima bilo nepoželjnije od korištenja skupe kreme za lice? Ne postoji osoba koja ne bi poželjela biti mlađa barem u licu, budimo realni. Ja se ne trudim zaustaviti godine, ali želim što duže imati njegovano lice – iskrena je Danijela Dvornik, koja kaže da je starenje kože fiziološki proces.

Kako godine prolaze, proizvodnja kolagena, elastina i hijaluronske kiseline smanjuje se te vidljivost bora i brazdi postaje izraženija pa upravo brojne poznate dame posežu za dermalnim filerima, o čemu javno govore. Osim Danijele, jedna od njih je i glumica Sanja Vejnović.

– Moglo bi se reći da su danas sve žene iste, uniformirane. Kad usporedimo stari i novi Hollywood, razlika je očigledna. Tada je bilo različitih ljepotica, no danas je to ipak malo drukčije. Isti oblik nosa, usnice, frizura. Žao mi je da je to tako jer žene, da bi bile drukčije i posebne, postaju iste. Već godinama idem u jednu polikliniku u kojoj raznim neinvazivnim metodama dižu tonus moje kože. Kada je koža zategnuta, sjajna i zdrava, i vi izgledate tako. Uvijek bih se opredijelila za takve metode. Ne peglam bore botoksom jer to mijenja fizionomiju lica, a to mi se ne sviđa – rekla je glumica i producentica, a ništa protiv estetskih tretmana nema ni njezina kolegica, glumica Ecija Ojdanić.

– Mislim da u mojim godinama njega mora biti osnovni dio neke higijene. Ako ne želiš prerano ostarjeti, moraš se malo “trackati”. Prije sam bila malo kampanjac, sada redovito idem na čišćenje lica, na maske – kaže Ecija koja, iako voli prirodnije tretmane, ne zgraža se zbog estetskih zahvata.

– Estetske su operacije kao kad ideš zubaru. Ne treba se toliko toga užasavati, postoje razni načini borbe protiv starosti, pa zašto ne – kaže. Bilo da je riječ o popunjavanju bora lica ili usana, dermalni su hijaluronski fileri broj jedan tretman u svijetu, a glumica Ana Begić ovaj tretman bira zbog izraženijih nazolabijalnih bora. Svi počinjemo postupno starjeti od 25. godine i upravo je tada u vrlo malim količinama dodavanje hijalurona najučinkovitija prevencija nastanka bora i smanjenja usana do kojeg dolazi s godinama.

Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry
Foto: IPA/PIXSELL
Halle Berry

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.