nije se suzdržavala

Ellu Dvornik pitali zašto slavi Božić, ako ne vjeruje u Boga, a ona je imala poduži odgovor

Foto: Instagram
Ella Dvornik
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Youtube
Ella Dvornik
Foto: Instagram
Ella Dvornik odgovorila fanovima na Instagramu
18.12.2019.
u 17:37
Ella Dvornik nedavno je objavila kako je ranije okitila božićno drvce zbog čega su je pojedini pratitelji napali.
Pogledaj originalni članak

Blogerica Ella Dvornik svojim pratiteljima na Instagramu odgovara na niz različitih pitanja, a ovog puta su bili znatiželjni na temu vjere i Božića. Naime, pitali su je zašto slavi Božić, ako ne vjeruje u Boga.

Ella je imala spreman odgovor.

Foto: Instagram
Ella Dvornik odgovorila fanovima na Instagramu

- Ne znam koliko puta još moram odgovoriti. Ljudi, ja jednostavno ne vjerujem u Boga, ne vjerujem u nekog stvoritelja niti veće biće. Ne slavim Božić kao Božić zbog Isusa, već zato što volim ukrase, kuhano vino i poklone. A na Božić sam prisiljena biti doma s obitelji jer je sve zatvoreno. Nemam ništa protiv da itko vjeruje u Boga i ostale bogove, ali meni osobno bog ne treba da bi bila razumna ili imala nade ili moral. Meni je logično da se loše stvari ne rade i ne treba mi nitko prijetiti paklom da bi bila dobra osoba - objasnila je Ella koja se prije nekog vremena našla na meti nekih pratitelja jer je već okitila božićno drvce. Iako mnogi prakticiraju ranije ukrašavanje drvca umjesto na Badnjak, nekim njezinim pratiteljima je to zasmetalo što to nije napravila u skladu s tradicijom ovog podneblja.

– Zašto više nitko ne kiti bor na Badnjak? Zaštooo? Ono kad sve ide u k...nek i tradicija propadne. Nadam se samo da je to neki trend ili faza i da neće dugo trajati – napisala joj je pratiteljica ispod fotografije, a Ella joj je objasnila porijeklo ovog običaja. 

– Draga Jelena. Kićenje bora je poganski njemački običaj koji je popularizirala kraljica Viktorija kad se udala za Nijemca i od njega dobila drvce. Kad je izašla u novinama, Amerikanci su to vidjeli i od toga napravili ono što je kićenje danas. U Hrvatskoj se bor kiti tek od sredine 1800-ih godina. Znači, među zadnjima smo. Bor kao simbol nema veze ni s jednom vjerom, pogotovo ne kršćanskom te dan kićenja kao takav ne postoji već je određen ljudima. Dakle kititi možeš i na ljeto jer doslovno nema veze s Božićem koji, pretpostavljam, ti kao i većina Hrvata slaviš – poručila joj je Dvornik.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 102

MI
mikulan
17:48 18.12.2019.

Forsirate tu Elu. Koga briga za nju?

DU
Deleted user
19:22 18.12.2019.

Sramota da nas mediji maltretiraju sa osobom koja ima osmogodišnju školu.

Avatar Svarog
Svarog
18:20 18.12.2019.

I tako se to zbiva kad ljudi žele sjediti na dvije stolice, htjeli bi božićni ugođaj ali ne i stvarne temelje tog blagdana koji su vjerski, kršćanski, katolički. No Ella je ustvari jako koristan pokazni primjer za sve ono što Božić nije pa je izvrstan filter između lažnjaka i istinskih vjernika.