humanost

Doris Dragović: Odazvala sam se kao čovjek koji vidi tuđu patnju

Foto: Pixsell
Doris Dragović: Odazvala sam se kao čovjek koji vidi tuđu patnju
27.03.2012.
u 22:00
Humanitarna akcija \"Mojih pet za tvoje tri\" održat će se u Splitu i za cilj ima pomoći roditeljima i djeci s teškoćama u razvoju
Pogledaj originalni članak

Svaki roditelj zdravog djeteta može zahvaljivati Bogu da je tako, a ja sam se akciji "Mojih pet za tvoje tri" odazvala kao čovjek koji želi čuti tuđe probleme. Nitko tko to nije osjetio ne može znati kolika je drama tih roditelja – rekla je Doris Dragović, koja će 17. travnja zapjevati u Splitu na velikoj humanitarnoj akciji.

Veliki križ

Splitski hotel Le Méridien Lav u suradnji s UNICEF-om organizira humanitarnu gala večeru za pomoć roditeljima i najmlađoj djeci s teškoćama u razvoju za pravodobnu potporu i ohrabrenje u prvim godinama života. Osim Doris, doći će Oliver Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Meri Cetinić, Petar Grašo, Luky, Marko Pecotić te UNICEF-ovi ambasadori Zlatan Stipišić Gibonni i Slaven Bilić.

– Velik je to križ koji nose i roditelji i djeca. Tiho se bore za svaki korak naprijed. Boli me što je tako i poštujem njihovu muku. Ne mogu učiniti puno, ali bit ću sretna ako naše okupljanje bude samo kap u njihovu napretku – dodala je Meri.

Tri puta više ljubavi

Prije nego što je ušla na estradu željela se brinuti o njima.– Kao mlada djevojka mislila sam raditi baš s takvom djecom. Triput više ljubavi, pažnje, brige trebaju od ostale djece – rekla je Meri.– Kao čovjek morate prepoznati i pomoći – kaže Doris Dragović. Smatra da su riječi "baš si čovjek" najveći kompliment koji se nekome može dati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
JurinM
23:29 27.03.2012.

Doris, koliko si imala dobrotvornih koncerata u Srbiji? Kad se trebaju skupljati novci, onda se prave koncerti u Hrvatskoj, a trose negdje drugo!

ML
marko leko
15:22 28.03.2012.

Doris je uvjek bila humanitarka i velika joj hvala na tome.