Supertalent

Baka me nagovorila na ples

Foto: Nova TV
Baka me nagovorila na ples
20.03.2016.
u 22:49
Devin Juraj oduševio je žiri showa, a uspjehe posvećuje mami koja mu je nakon smrti oca bila i očinska figura
Pogledaj originalni članak

Druga emisija ovogodišnjeg izdanja Supertalenta koju smo večeras gledali na Novoj TV ponovno nam je donijela nekoliko zanimljivih točaka koje su oduševile žiri. Jedan od onih koji je dobio četiri “da” je i 15-godišnji Puljanin Devin Juraj, koji je pokazao zavidnu plesnu hip hop točku.

Nagrađen u Beču

Devin se plesom bavi tri godine, a kako nam je rekao, počeo je plesati na bakin nagovor.

– Trenirao sam razne sportove poput karatea, plivanja i tenisa, ali brzo sam odustao jer mi se nije sviđalo. Budući da sam uvijek slušao glazbu i pomalo plesao, baka mi je predložila da se upišem na plesne radionice. Svidjelo mi se pa sam nastavio – kazao nam je Devin, koji je član Plesnog studija Sense&Dance.

Trenerica mu je Sanela Ivančić, za koju kaže da mu je druga majka. Nastupa i kao član grupe, no kao solo plesač već je nekoliko puta pobijedio na plesnim natjecanjima. Posljednji od njih bio je prošlog mjeseca na međunarodnom natjecanju u Beču, kad je za svoje točke osvojio čak tri nagrade.

– Supertalent sam gledao još kao mali i uvijek mi je bio zanimljiv. Prvo smo se mislili prijaviti kao grupa, no od toga smo odustali jer se ekipi nije svidjela ideja da nastupaju na televiziji. Prijavio sam se sam i, iskreno, nisam očekivao da ću dogurati dalje, ali uspjelo mi je. Jako sam ponosan na ovaj uspjeh i sretan zbog komentara žirija.

Jednom ću tako moći reći da sam prošao u Supertalentu – kazao nam je simpatični Devin, učenik prvog razreda Srednje škole za turizam i ugostiteljstvo u Puli. Taj je smjer odabrao jer tako uči i francuski, talijanski i njemački. – Stignem uskladiti sve obveze pa sam odvojio vrijeme za učenje i za ples. Svaki dan treniram u klubu, ali i doma. U garaži sam napravio malu plesnu dvoranu – kaže Devin i dodaje kako su se kolege u školi znali šaliti na njegov račun zbog plesa, a danas su svi oduševljeni njegovim uspjesima. Više su ga, kaže, prihvatile cure, a zahvaljujući plesu upoznao je svoju djevojku, koja je također bila plesačica.

Kad se opušta, sluša sve vrste glazbe, a u posljednje vrijeme posebno ga je počela zanimati korejska jer ima dobre pjevače i ritam idealan za plesanje.

Samopouzdan zbog mame

– Ples je za mene doslovno život, ne znam tko bih bio bez plesa. Otkad sam se počeo baviti ovim, želja mi je postati jedno od glavnih imena u svijetu plesa, ako ne u Hrvatskoj, onda negdje vani. Volio bih da mi to bude profesija od koje ću jednog dana zarađivati. Mama mi je u svemu najveća podrška.

Ostao sam bez tate kad mi je bilo tri godine pa mi je mama zamijenila i očinsku figuru. Naučila me svemu, vratila mi samopouzdanje i zato sam joj jako zahvalan – kazao nam je Devin Juraj.

>> Jelena Znaor hula-hoopom zaradila izravan plasman u polufinale 

>> 'Sjediti pokraj Marija Petrekovića u žiriju bilo mi je jedno od najtežih iskustava u životu'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.