Potvrda

Angelina Jolie na vrhu je liste osoba čijim se postignućima divimo

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters
Angelina Jolie
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
13.04.2018.
u 15:22
Rezultat je to opsežnog istraživanja, odnosno ankete koju je u 35 zemalja svijeta provela britanska agencija YouGov. Drugo mjesto dijeli bračni par Obama, bivši predsjednik SAD-a Barack i njegova supruga Michelle.
Pogledaj originalni članak

Kada bismo morali izabrati dvije javne osobe čijem se radu i postignućima najviše divimo, bili bi to glumica Angelina Jolie i osnivač Microsofta Bill Gates.

Rezultat je to opsežnog istraživanja, odnosno ankete koju je u 35 zemalja svijeta provela britanska agencija YouGov. Drugo mjesto dijeli bračni par Obama, bivši predsjednik SAD-a Barack i njegova supruga Michelle. Treći je na listi muškaraca glumac Jackie Chan, a ono što je mnoge iznenadilo jest da je Vladimir Putin dobio više glasova od Dalaj-lame.

Kada su žene u pitanju, treće mjesto pripalo je kultnoj voditeljici Oprah Winfrey, a iza nje našla se kraljica Elizabeta II. Nadalje, u dvadeset najimpresivnijih muškaraca ima dosta sportaša među kojima su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, David Beckham i Michael Jordan, dok ženskom listom dominiraju glumice i pjevačice poput Emme Watson, Taylor Swift, Madonne, Gal Gadot...

Spomenuta agencija napravila je i posebnu listu kako bi vidjela kako bivši i sadašnji predsjednik SAD-a kotiraju međusobno. Od 35 zemalja samo je jedna Donalda Trumpa stavila na prvo mjesto, i to je, kako donose, Rusija.

Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
Zagy154
16:21 13.04.2018.

i kaj je to ova napravila?