PRIZNANJE Pjevač progovorio o problemima s pićem

Alen Vitasović: Liječim se, alkohol dugo govori iz mene

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Alen Vitasović: Liječim se, alkohol dugo govori iz mene
05.03.2009.
u 18:11
Pogledaj originalni članak

Nisam pijan svaki dan, ali da, imam veliki problem s alkoholom. Pod liječničkom sam terapijom, alkohol je predugo govorio iz mene. U borbi s tim problemom najviše mi pomaže supruga. Ona je oduvijek moj oslonac u svemu, pa tako i sada – iskreno je priznao pjevač Alen Vitasović pomalo revoltiran što zbog pijanstva na Dori puni medijske stupce.

Na Dori sam puknuo

Po estradi se govorkalo da ga je supruga Sandra zbog toga napustila, te kako njegova djeca zbog toga pate. Alen oštro opovrgava sve te zlonamjerne glasine.

– Mojoj obitelji nije bilo lako, najviše zbog njih sam i krenuo na terapiju. Shvatio sam da je njima najteže i odlučio prestati. Do Dore nisam pio šest mjeseci, a prije nastupa sam jednostavno psihički puknuo. I premda znam da ne smijem uopće piti, popio sam malo da razbijem tremu i dogodio se kontraefekt – nisam prestajao – utučeno je rekao Vitasović te naglasio da je poslije nastupa, ljutit zbog loše izvedbe, otišao k supruzi u hotel na spavanje.

– Nije istina da sam išao na ispumpavanje želuca i povraćao u Milleniumu, sve su to gluposti. Ne znam s kojom namjerom se to piše, ali sigurno ne s dobrom. I zašto samo o meni? Estrada nam je polupijana, ali svi to vješto skrivaju. Moj je problem očito to što sam uvijek iskren i otvoreno govorim o svemu – ogorčen je Vitasović.

Njegova snimka na kojoj pripit govori o plaćanju za dobar plasman, pa čak i pobjedu na Dori zaprepastila je, čak i prestrašila mnoge. Što zbog njegova stanja, što od spoznaje da bi kupnja plasmana ipak bila moguća.

– Ja nisam nikada ništa platio, pa ne znam plaća li se Dora ili ne. Ali čudno je da godinama u finale ulaze osobe koje iza sebe nemaju niti jedan album. U redu je da na natjecanje dođe jedan debitant, ali ne njih šest ili više. Ja sam slobodni umjetnik i smatram da iza riječi umjetnika mora stajati rad koji opravdava dolazak na Doru – ističe Alen.

Poticaj u radu

Nakon svega, veliki emotivac Vitasović kaže da mora ispraviti taj korak unatrag kamo ga je bacio nastup na Dori i napraviti čak dva naprijed, nastaviti borbu sa svojim problemom. Svjestan je da to neće biti lako, no osim snažne volje i liječničke pomoći, sve nade polaže u podršku obitelji. Rad na novom albumu “Knjiga maštanja”, također mu je veliki poticaj.

– Album izlazi za mjesec dana. Ima deset starih i deset novih pjesama koje su opet ljubavne tematike – napominje Vitasović, jedan od rijetkih pjevača koji je spreman o sebi govoriti i u trenucima slave kao i onda kada je gotovo na dnu.

>>Alen Vitasović uhićen u hostelu neposredno prije nastupa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

NT
nije_to_samobor
14:23 25.08.2014.

Podrška! Samo se ti liječi i izliječi. To će ti bit kao da si se još jednom rodio.

KO
Kora
12:57 25.08.2014.

Želim mu sve najbolje. Vrlo je iskren, to je velika stvar. Nadam se da će imati podršku skroz dok ne postigne cilj. Ja ga volim kao muzičara. Držim mu palčeve.

ZI
zomilan.ilinovzapolja
17:42 25.08.2014.

Dajem podrsku ovom i svakom drugom covijeku zbog njega i Bliznjih mu Obitelji i Prijatelja ljeci se biti ce svima lakse alkohopl je Zlo a i bez njega je tezak zivot,,,no problema je malo manje..SRETNO!!!