Mljaac!

Zasladite se za vikend: Isprobajte ukusan recept za kruh od bundeve

Foto: Instagram
Zasladite se za vikend: Isprobajte ukusan recept za kruh od bundeve
09.10.2021.
u 17:30
Priprema je vrlo jednostavna, a kruh će oduševiti vaše najmilije
Pogledaj originalni članak

Bundeva je glavna namirnica jesenskih jela, a topli, domaći kruh savršeno odgovara uz svako jelo. Stoga, isprobajte ukusan recept za kruh od bundeva i razveselite svoje najmilije na ove kišne i tmurne dane.

Sastojci:

280 g glatkog brašna
70 g pečenih sjemenki bundeve
200 g svježe bundeve
1 žličica ekstrakta vanilije
3 velika jaja
180 ml biljnog ulja
300 g šećera u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:

Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.

Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosijete kroz sito, te u posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, biljno ulje, jaja i vaniliju, kako piše Food Network.

Kombinirajte obje smjese i umiješajte nasjeckanu bundevu i sjemenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprianjajuću posudu za kruh.

Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju provjerite nožem ili čačkalicom da se smjesa ne lijepi za rubove.

Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje. Uživajte!

Ponovno najezda smrdljivih martina, ali možete ih se riješiti uz pomoć ovih trikova:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.