Vježbanje tijekom dana ne pomaže patite li od nesanice

08.06.2009.
u 15:08
Pogledaj originalni članak

Iako se prethodno smatralo kako kvalitetna dnevna vježba može pomoći imate li problema s nesanicom, najnovija su istraživanja dokazala suprotno.

Američka je studija promatrala 14 vježbača u 23 dana i jedino što su zaključili jest da su ispitanici spavali u prosjeku 42 minute kraće kada su vježbali nego u danima kada nisu vježbali.

I doktor Arn Eliasson koji je u medicinskom centru Walter Reed Army vodio istraživanje potvrdio je kako su rezultati potpuno suprotnih onome što se očekivalo.

- Najbolje se i najkvalitetnije spavalo u danima kada je fizičko naprezanje bilo minimalno - objasnio je Eliasson.

Također je očekivao kako će oni koji su najbolje spavali idući dan biti najaktivniji, no i tu se pokazalo da je istina upravo suprotna. Oni koji su se najbolje naspavali idući su dan bili najmanje aktivni, prenio je Telegraph.

(mbb)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr