Već za 6 tjedana

Umačite kruh u maslinovo ulje i imat ćete manji rizik od srčanog udara

Foto: Thinkstock
Umačite kruh u maslinovo ulje i imat ćete manji rizik od srčanog udara
23.11.2014.
u 12:00
Znanstvenici su ustvrdili da je za smanjenje rizika od srčanog udara dovoljno samo oko četiri žličice maslinova ulja na dan zdravim odraslim osobama
Pogledaj originalni članak

Umočite kruh u maslinovo ulje i to jedite svaki dan. To će smanjiti rizik od srčanog udara u samo šest tjedana, kažu znanstvenici.

Sofisticirani novi testovi korišteni tijekom istraživanja provedenog na Sveučilištu u Glasgowu otkrili su da redovita konzumacija maslinova ulja znatno poboljšava kemijske signale u tijelu povezane s bolestima koronarnih arterija. U istraživanju je sudjelovalo 69 muškaraca i žena koji nisu redovno konzumirali maslinovo ulje kako bi se utvrdio utjecaj redovne konzumacije na prevenciju oboljenja, piše Daily Mail.

Znanstvenici su ustvrdili da je za smanjenje rizika od srčanog udara dovoljno samo oko četiri žličice maslinova ulja na dan zdravim odraslim osobama, a to je količina koja je dovoljna za preljev za salatu ili količina koju ćete jednostavno "pokupiti" komadom kruha s tanjura tijekom obroka.

"Ovo je prvi put da smo primjenili ovako sofisticirane testove u prehrambenom području u pokušaju da otkrijemo koja hrana ili koji sastojci su odgovorni za zdravlje i dugovječnost, rekao je liječnik Bill Mullen sa Instituta za kardiovaskularne i medicinske znanosti.

>>Mitsko stablo života, blagostanja i dugovječnosti upravo tako djeluje na zdravlje i ljepotu

>>Pobijedite grubu i suhu kožu na stopalima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar reference
reference
18:44 23.11.2014.

a zasto pise autor vecernji kad ja to procito u daily mailu ima par dana