Kakva transformacija!

U godinu dana izgubila 60 kg: "Porcije su bile goleme i stalno sam se vraćala po još..."

Foto: Instagram
Josie Desgrand
Foto: Instagram
05.11.2018.
u 13:12
Josie je napravila i Instagram profil pod imenom @nolongerfatjosie na kojima dijeli fotografije ove nevjerojatne transformacije i novog stila života
Pogledaj originalni članak

Ova 18-godišnjakinja iz Australije imala je jedan cilj – skinuti kilograme kako bi mogla nositi haljinu u školi koju je poželjela. Josie Desgrand iz Queenslanda u tome je i uspjela, a željenu težinu održava već dvije godine.

Kad je imala 16 godina, Josie je imala 127 kilograma i suočavala se sa svakodnevnim zlostavljanjem. Međutim, to ju je samo potaknulo da poradi na sebi i vlastitome zdravlju pa se godinu dana poslije pojavila u prekrasnoj crvenoj haljini i s više od 60 kilograma manje. 

– Ne gledam na to kao na dijetu kojoj je cilj gubitak kilograma, već je to velika životna promjena, rekla je. Samoj sebi je obećala kako će jesti manje ugljikohidrata, izbaciti šećer i obrađene namirnice. Tek je prije pola godine počela jesti prirodne šećere, a u prvih 12 mjeseci skinula je nevjerojatnih 63 kilograma. 

Na početku svojeg "putovanja" nije se jako posvetila vježbanju, no sad vježba s osobnim trenerom, a njezina se fitness rutina sastoji od tri do četiri treninga tjedno.

Priznala je da se susretala s jako teškim izazovima, ali je svaki put odlučila ustati i krenuti dalje te ne dopustiti da je loši dani spriječe u postizanju njezina cilja

Zbog zlostavljanja u školi dugo nije imala samopouzdanja.

– Mrzila sam svoj izgled. Nisam imala prijatelja i nisam voljela ići u javnost. Prije nego što sam krenula na dijetu, neprestano sam jela kruh i wrapove; porcije su uvijek bile goleme i stalno bih se vraćala po još i još, rekla je te dodala da je situacija bila izrazito stresna pa je u jednom trenutku pomišljala i na operaciju kao način kojim bi skinula kilograme. 

Budući da je skinula nevjerojatan broj kilograma u 12 mjeseci, stekla je i velik broj obožavatelja koje svakim danom inspirira:

Velika mi je čast biti inspiracija drugima, motivirati ih i pomoći im u njihovu putovanju, kao što su drugi pomogli meni. 

Ova 18-godišnjakinja planira napisati i knjigu o svojem iskustvu gubljenja kilograma, a nedavno je kreirala online planer obroka koji je od velike pomoći svima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Svima je poručila da njezinu transformaciju ne gledaju kao na dijetu, nego kao na veliku životnu promjenu. Za australski Daily Mail rekla je da su joj prva dva tjedna bila izrazito teška, no s vremenom je postalo lakše. Isto je potvrdila i njezina majka koja je rekla da se radi o velikoj promjeni u životu:

– Nema boljeg osjećaja nego gledati kako se mojoj kćeri život ovako preokreće. Lijepo je gledati kako je drugima izvor inspiracije. 

>> Pogledajte video "Transformacija – od mršavka u djetinjstvu do fitness-modela"

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IS
istinaizlike
15:09 05.11.2018.

Znači, ako puno Jedeš udebljaš se, ako prestane žderati, gubiš kg? Zanimljiva teorija, svjetsko otkriće!