Jeste li znali?

Stručnjak otkrio: Zbog jedne pogreške umak za tjesteninu vam ne ispada savršeno

Foto: shutterstock
Stručnjak otkrio: Zbog jedne pogreške umak za tjesteninu vam ne ispada savršeno
02.02.2022.
u 13:30
Kako bi vam tjestenina ispala savršeno, potrebno je znati kada je vrijeme za dodavanje umaka te na koji način to napraviti
Pogledaj originalni članak

Jeste li ikad ostali razočarani svojom tjesteninom? Pravi razlog bi mogao biti zato što ste pogrešno napravili umak, kako je otkrio stručnjak za tjesteninu iz Monte's Fine Foods.

Na TikToku je otkrio ispravan način posluživanja talijanskog jela te otkrio najveću grešku koju ljudi rade kod kuhanja tjestenine – umak dodajete na tjesteninu, a ne tjesteninu u umak. Nakon što je tjestenina dodana umaku, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine da se sve sjedini.

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina s orasima
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina, špageti
Foto: Thinkstock
Tjestenina s tunom

@montes.sauce #1 mistake people make when cooking pasta #MontesSauce #recipesoftiktok #pasta #fyp #foodie ♬ Umm yeah ft Lil Jon - Cursed Mashups

“Završite kuhanje tjestenine kada je al dente, a zatim je dodajte umaku kako biste omogućili da upije umak i dovoljno omekša. Dodavanje vode od tjestenine pomoći će u ovom procesu”, objasnio je stručnjak.

Kako prenosi The Sun, kuhar i stručnjak također tvrdi da je vrijeme da bacite cjedilo te savjetuje da je najbolji alat za kuhanje tjestenine – žlica s cjedilom.

Djevojka (17) je pala vozački ispit bez da je upalila automobil, a razlog je nevjerojatan...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VO
vorda400
20:47 03.02.2022.

Neš ti stručnjaka