znate li?

Stručnjaci: Ako radite ovo u vezi, bit ćete sretniji

Foto: Thinkstock
Par
Foto: Thinkstock
Par
Foto: Getty Images
Par, ljubavpar
Foto: Getty Images
Par, spoj
Foto: Getty Images
Par, spoj
Foto: Getty Images
Par, spoj
04.01.2019.
u 08:00
Upravljanje svojim emocijama posebice je važno za žene, a one koje su "sposobnije" kontrolirati svoje negativne osjećaje, bile su zadovoljnije tijekom godina braka u odnosu na one koje svoje emocije nekontroliraju toliko uspješno.
Pogledaj originalni članak

Istraživači s triju sveučilišta, Stanforda, Berkeleya i Stanforda, analizirali su podatke prikupljane tijekom 13 godina istraživanja u kojem su sudjelovali parovi srednjih godina i oni stariji.

Sudionici istraživanja imali su 15 minuta vremena da kao par rasprave o problemu koji ih muči u njihovom odnosu. Svaki razgovor se snimao, a partneri su potom obilježavali u kojem trenutku su počeli osjećati ljutnju i negativne emocije.

Rezultati istraživanja pokazali su da oni partneri koji su naučili kontrolirati svoje negativne osjećaje, imaju zdravije i sretnije veze.

Upravljanje vlastitim emocijama u braku posebno je važno za žene. One koje su sposobnije kontrolirati svoje negativne osjećaje bile su zadovoljnije tijekom godina braka u odnosu na one koje svoje emocije ne kontroliraju toliko uspješno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
09:58 04.01.2019.

samo se teba ljubiti

MO
morska
11:02 04.01.2019.

Onda dobijes infarkt!