ČASOPIS ZA FOODIEJE, PUTNIKE, ISTRAŽIVAČE

Rođendanski broj najslađeg Slano&Slatko sutra na kioscima

Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
Foto: VL
slano&slatko
17.06.2016.
u 11:36
Gdje ljudi jedu goli u restoranima? Što veže grčku mitologiju i Hollywood? Tko je kriv zato što su Hrvati ludi za japanskom kuhinjom? Sve to, mnogo inspiracije i čak 53 originalna recepta za sve koji uživaju u kuhanju. Čekamo vas sutra na kioscima, uz Večernjak za 5 kuna
Pogledaj originalni članak

Slavimo rođendan, mali, ali važan. Obilježavamo prvu godinu izlaženja najslađeg magazina – Slano&Slatko. Na 1200 ispisanih stranica, u dvanaest brojeva obišli smo desetke gradova, država, upoznali chefove da bismo vam donijeli priče. I to priče istinskih zaljubljenika u hranu, okuse, začine, priče znatiželjnih istraživača novih gurmanskih svjetova. Slano&Slatko nije samo još jedan u nizu časopisa o hrani već magazin koji se kupuje da bi se čitao i čuvao. Upravo zbog povjerenja koje ste nam poklonili postavši naši čitatelji i pretplatnici, okupili smo autore čiji vas tekstovi drže do posljednjeg slova, one čije ćete preporuke u pripremi hrane primijeniti u svojim kuhinjama, putopisce s pedigreom čijim ćete stopama krenuti, vinogradare, sommeliere, kolumniste s iskustvom u svijetu visoke gastronomije, ali i najmlađeg kolumnista koji otkriva svijet pripreme slastica.

Idemo u Budvu i na Sveti Stefan 

U novom broju vodimo vas kroz svijet tapasa, od Barcelone do Madrida i Venecije, donosimo ideje o pripremi jela s malinama, učimo vas dekantirati... 
Zabavite se uz crtice i zanimljivosti iz svijeta gastronomije  – gdje je restoran u kojem  posjetitelji jedu goli, a gdje onaj u kojem jedu kao krave?  Tko je  chef najboljeg restorana na svijetu Massimo Bottura uz Modene’?  Na Svetom Stefanu otvara se prva franšiza kultnog restorana Nobu...
Za tapase više ne treba ići u Barcelonu, iako bi to bilo  sjajno putovanje za koje vas priprema autorica putopisa Ivana Zrilić, već ih možete pripremiti sami uz naše inspiracije, ideje, savjete ... Od morskih, do mesnih, pečenih, prženih, ukiseljenih, pikantnih – svaki je slastan zalogaj.  Sezona je malina, voća koje je se provlači od mitologije do filmske industrije i dječje književnosti.. Naši vjerni i vrijedni čitatelji dali su nam pune ruke posla da izaberemo najoriginalnije i najbolje među receptima kojima su nas zatrpali. Nagrade su spremne, a novi krug natječaja je – počeo! 

Moto je 'kriv'... 

Moto Mochizuki  već petnaest godina kuha u japanskom restoranu Takenoko, oženio je Hrvaticu i '‘kriv'’ je za zaljubljenost Zagrepčana u japansku gastronomiju. Pročitajte što su Moto i Mario Obrovac, koji je s njim ''suchef'' već deset godina, pripremili za čitatelje Slanog&Slatkog u broju od lipnja.  Gastropatrola Slanog&Slatkog nakon Istre ovaj mjesec donosi preporuke  za Liburniju i Kvarner. Od konoba, marendarnica i barova do restorana visoke gastronomije. 

Naša vrijedna Marijana Mikašinović Jambović zavrtjela je svoj globus na kojem su umjesto oznaka država zanimljive priče o hrani s geografskim porijeklom. Odvela nas je od Pekinga i pekinške patkice do Beča i wiener-schnitzela, Napulja i pizze napolitane i jorkširskog pudinga ...

Vrijedni JuniorMasterchef Antonio Velić  iz broja u broj sve je originalniji, a pripremio nam je ‘'churrose'’. Ne znate što je to? Obavezno pročitajte priču i recept najmlađeg kolumniste. Osvježite se uz slasne deserte Pavle Bruni koja je pripremila serijal slasnih laganih ljetnih deserata. Slano&Slatko njeguje tradiciju hrvatske gastronomije, pa smo se podsjetili koji su naši aduti u svijetu visokog pršutarstva. Četiri moćna pršuta s pedigreom za prave gurmane. Robert Bubalo uživao je, zavidimo mu, u toplim domaćim kvrgavim rajčicama. Ana Peršurić, naša diva među somelijerkama, naučila nas je sve o chardonnayu, a Klaudio Jurčić sve o dekantiranju. Larisa Radin vodi vas kroz svijet finog posuđa. Već sutra, u subotu, u paketu uz Večernji list za samo pet kuna... Ostatak mjeseca čekamo vas na kioscima samostalno za – 14 kuna.

Listajte, čitajte, kuhajmo zajedno :) 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.