Idealan doručak

Recept za kajganu oduševio internet: Držite se ove pripreme i nećete požaliti

Foto: Shutterstock
Recept za kajganu oduševio internet: Držite se ove pripreme i nećete požaliti
24.03.2021.
u 10:30
Recept za ekstra kremastu kajganu postao je viralan, a oni koji su ga isprobali tvrde da nisu kušali ništa bolje.
Pogledaj originalni članak

Kenji Lopez-Alt, američki chef, podijelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji mijenja cijelu priču je, otkriva, škrob.

Samo mala količina škroba spriječit će da se jaja posuše i ostanu tvrda – baš suprotno, bit će mekana i sočna, prenosi Mirror.

Potrebno vam je:
4 žlice ohlađenog maslaca
4 jaja
prstohvat soli
2 žličice škroba – može biti kukuruzni, krumpirov ili od tapioke

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa – nakon 17 godina:

Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite škrob s jednom i pol žlicom vode kako biste razbili grudice. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i sol i sve mutite dok ne dobijete homogenu smjesu. Zagrijte jednu žlicu vode u tavi na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dvije žlice maslaca i čekajte da se napravi pjenica, otprilike 10 sekundi. 

Dodajte smjesu s jajima i pa okrećite i mrvite jaja otprilike dvije minute. Poslužite odmah dok je toplo. 

Je li zdravije jesti omlet, jaje na oko ili kuhano? Evo odgovora:

Foto: Shutterstock
jaja
Foto: Shutterstock
jaja
Foto: pixabay
jaja
Foto: Shutterstock
jaja
Foto: Shutterstock
jaja

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Osvetnik-Ernesta-Fulira
Osvetnik-Ernesta-Fulira
12:50 24.03.2021.

Teška glupost. Kajgana se radi na jako zagrijanoj domaćoj svinjskoj masti, jaja se ne "mrve" nego se okreće vilicom jedna po jedna "plahta", i to bez ikakvih dodataka i peče se tek toliko da ne bude tekuća i brzo se istrese u tanjur da se ne stvrdne previše.

DM
drazen.muhvic
13:22 24.03.2021.

Ako nije objavljeno na TikToku nije pažnje vrijedno i nije točno...

ZS
zspanco
20:02 24.03.2021.

Onaj kome novinarčić treba reći kako se sprema dobra kajgana nije zaslužio da po zemlji hoda.