U Španjolskoj

Prvi bolesnik zaražen koronavirusom s intenzivne njege otpušten kući: 'Ovo stvarno ulijeva nadu'

Foto: Twitter
Prvi bolesnik zaražen koronavirusom s intenzivne njege otpušten kući: 'Ovo stvarno ulijeva nadu'
24.03.2020.
u 10:00
U vrijeme pandemije koronavirusa i male pobijede vrijedne su slavlja te ulijevaju nadu.
Pogledaj originalni članak

Bolničko osoblje u Španjolskoj slavilo je i pljeskalo ženi koja je prvi pacijent koji je napustio intenzivnu njegu od početka pandemije koronavirusa. Isabel, 77, doživjela je pravo slavlje nakon što su je maknuli s respiratora te preselili u opću bolnicu. Liječnici su se okupili oko nje i velikim aplauzom joj čestitali na njezinu uspjehu u borbi protiv koronavirusa, prenosi Daily Mail.

Dirljivi video podijeljen je na društvenim mrežama kako bi unio malo nade u Španjolsku, gdje je započeo drugi tjedan obavezne karantene, a broj preminulih je dosegnuo 2182. “Bolničko osoblje u bolnici Castellon pljeskom slavi odlazak prvog pacijenta zaraženog koronavirusom s intenzivne njege. Ovakve geste ulijevaju nadu da ovaj virus možemo pobijediti zajedno”, napisao je glasnogovornik bolnice.

Pogledajte video u kojem bolničko osoblje slavi Isabelin odlazak:

Ljudi su bili oduševljeni ovom gestom i svoje pozitivne reakcije podijelili su na društvenim mrežama. “Heroji i heroine”, komentirao je jedan korisnik. “Ne mogu zamisliti kakav ponos osjeća njezina obitelj kada vide ovaj video”, glasio je jedan komentar. “Iako su najteži dani još ispred nas, ovo mi stvarno daje nadu”, složio se jedan korisnik. “Čestitam Isabeli i bolničkom osoblju. Zajedno ćemo prebroditi ovo”, komentirala je jedna korisnica. 

Pogledajte kako pomoći osobama u samoizolaciji ako ste zabrinuti za njihovo mentalno zdravlje:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
jamajka
11:02 24.03.2020.

Sve što se događa danas generalno ukazuje na postojanje dvije vrste ljudi, mada bome i u tome postoje nijanse. Sebični i nesebični. Pohlepni i oni koji to nisu. Jednostavno, dobri i loši.