4 stvari koje se mogu 'slati dalje'

Prosljeđujete li svoje poklone dalje? Evo kad je to u redu, prema bontonu

Foto: Shutterstock
Prosljeđujete li svoje poklone dalje? Evo kad je to u redu, prema bontonu
09.12.2021.
u 09:23
Ako ga prosljeđujete, dar treba biti u svom originalnom pakiranju i potpuno zatvoren, kao da je tek kupljen, kaže stručnjakinja za bonton i savjetuje ga personalizirate za idućeg primatelja.
Pogledaj originalni članak

Uz božićno vrijeme darivanja često dolaze i neželjeni ili nepotrebni pokloni, a malo tko takav dar nije jednostavno proslijedio nekom drugom, no bonton stručnjaci kažu kako uz takvu praksu moramo slijediti i neka specifična pravila.

- Ako svoj poklon prosljeđujete drugoj osobi, to trebate napraviti taktično jer takvom daru nedostaje integritet - kaže autorica i  stručnjakinja za bonton Sharon Schweitzer koja ističe i da dar nikad ne bismo trebali proslijediti samo da ga se riješimo, već da je dobivene stvari u redu pokloniti dalje samo kad znamo da će nekog zaista i usrećiti.

Stavljate li i vi ovako lampice na drvce? Cijeli život to radite – krivo!

Foto: Žarko BašićPIXSELL
bor,umjetni bor,jelka,božićno drvce
Foto: Reuters/PIXSELL
božićno drvce
Foto: Žarko BašićPIXSELL
bor,umjetni bor,jelka,božićno drvce
Foto: Žarko BašićPIXSELL
bor,umjetni bor,jelka,božićno drvce
Foto: Žarko BašićPIXSELL
bor,umjetni bor,jelka,božićno drvce
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ukrašeno božićno drvce

 

- Tada dar treba biti u svom originalnom pakiranju i potpuno zatvoren, kao da je tek kupljen - rekla je Schweitzer za MSN i savjetovala da se personalizira za idućeg primatelja.

- Pobrinite se da proslijeđeni dar stavite u novu darovnu kutiju ili ga lijepo zamotajte u omiljenu boju osobe koju darujete - objasnila je.

A evo koje darove uvijek možete proslijediti

Alkohol

- Ako znate da će primatelj uživati ​​u vinu ili žestici, ubacite bocu dobivenog alkohola u elegantnu  vrećicu i ponovno ga nekom poklonite - savjetuje Schweitzer.

Male kulinarske aparate

- Bežični mikseri, mini aparati za vafle, kuhala za rižu i slični gadgeti uvijek se mogu proslijediti nekom - kaže Schweitzer i napominje da prije provjerite jesu li u originalnom pakiranju i nekorišteni

Mirisne svijeće

- Mirisne svijeće mogu biti savršeni poklonim pogotovo ako znate da netko voli ili nosi baš takav miris, a još je u originalnom pakiranju - objašnjava Schweitzer

Neki odjevni predmeti

- Ako nisu nošeni i još imaju originalne etikete, odjevni predmeti poput kapa, šalova i čarapa koji vam ne odgovaraju mogu biti dobar dar za nekog drugog, posebno ako su u neutralnih boja i uzoraka ili imaju na sebi nešto što će se osobi svidjeti - rekla je.

Lud je za Božićem, pa je okitio kuću s 30.000 lampica: "Samo želim usrećiti ljude"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.