Super trik

Postoji način na koji možete skuhati rižu kako bi ona imala mnogo manje kalorija

Foto: Thinkstock
Riža
Foto: Thinkstock
Riža
24.10.2018.
u 06:00
Stručnjaci će nastaviti s istraživanjem kako bi doznali djeluje li tako još koje ulje
Pogledaj originalni članak

Jedna šalica kuhane riže sadrži u prosjeku oko 200 kalorija pa onima koji paze na liniju ova namirnica nije često na meniju.

To bi se moglo promijeniti. Znanstvenici s College of Chemical Sciences u Šri Lanki znaju kako pripremiti rižu da ima manje kalorija.

Način pripreme zaista je jednostavan, napominju. Potrebno je prilikom kuhanja dodati malo kokosova ulja, a skuhanu rižu ostaviti tijekom noći da se ohladi, piše Better Homes and Gardens. 

Tijekom kuhanja molekule masnoće upijaju se u zrna, a za vrijeme stajanja riža se "skupi", očvrsnu veze te se teže probavlja. Tako možete izbjeći i do 600 kalorija iz te kombinacije.  Ipak, neki stručnjaci tvrde kako je nije dobro podgrijavati jer to može prouzročiti trovanje hranom. 

Stručnjaci će nastaviti istraživanje kako bi doznali djeluje li još koje ulje na takav način.

Pogledajte i video Kako se jednostavno riješiti zadaha od češnjaka?

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.