Dobre vijesti

Pojačanje s Kvarnera: Opatijski restoran Navis i konoba Zijavica odsad su dio ugledne JRE obitelji

Foto: JRE
Pojačanje s Kvarnera: Opatijski restoran Navis i konoba Zijavica odsad su dio ugledne JRE obitelji
20.01.2021.
u 15:35
JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2021. godinu ulazi s dva nova člana: to su konoba Zijavica iz Mošćeničke Drage i restoran Navis iz Opatije. Ojačana kvarnerskim dvojcem, udruga JRE Hrvatska broji 16 članova
Pogledaj originalni članak

Dodatno, Udruga u 2021. ulazi s 4 Membre d`honneur restorana. Membre d`honneur restorani su primjeri gastronomske izvrsnosti i kao takvi uzor su mladim generacijama.

Potvrda predanosti i rada

Elegantni restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke. U povodu svoga ulaska u JRE Hrvatske, Davor Kapetanović na kojega glasi članstvo u Udruzi je izjavio: “Odrastao sam u u restoranu koji je moj otac otvorio prije 17 godina i s tim poslom živim od rane dječačke dobi. Fasciniraju me procesi u ugostiteljsvu, prošao sam faze od pranja suđa i poliranja bešteka do rada u kuhinji i posluživanja. Nedavno sam magistrirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji jer ovo je ne samo moj izbor nego i ljubav. Ulazak u JRE za cijelu je moju obitelj potvrda predanosti i rada. Radujemo se suradnji s vodećim hrvatskim i europskim restoranima, nadamo se da ćemo steći nova znanja i vještine, no isto tako, želimo dati i naš doprinos JRE obitelji”.

Foto: JRE

Put prema većoj kvaliteti

Stiven Vunić, chef Zijavice, konobe tik uz more u Mošćeničkoj Dragi, dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Odrastao je uz mreže, ribu, rakove, školjke, poznaje akvatorij i namirnicu, a otvaranje restorana u kojem kuha i koji vodi zajedno sa suprugom Teom, logičan je slijed obiteljske linije. U povodu ulaska u JRE, Stiven & Tea su izjavili: “Biti dio JRE obitelji u nama budi osjećaj pripadanja istomišljenicima, ljudima koji su prepoznali dugogodišnji rad nas i našega tima, ali i našu profesionalnost, poštovanje i odgovornost prema namirnici te želju za napredovanjem. Biti dijelom JRE obitelji stoga za nas znači put prema većoj kvaliteti na svim poljima u ovom često teško, ali s ljubavlju odabranom zanatu. Znati da imate podršku kolega koji su vam uzori i imaju ogromno iskustvo, biti uz bok vrijednim i hrabrim ljudima na putu do zajedničkih ciljeva, čini da s poštovanjem i ponosom pristupamo Udruzi i našim prijateljima”.

Foto: JRE

Talent & Passion

Dva nova člana svojim će dolaskom u Udrugu dodatno ojačati smjer koji je definiran manifestom i motom “Talent i strast”, a temelji se na pet ključnih postulata koje su prepoznali brojni zaljubljenici vrhunske hrane diljem svijeta i kojima je oznaka JRE garancija vrhunske kvalitete. To su: pažnja prema namirnici, njezinom podrijetlu i sezonalnom karakteru; briga spram kulturnog naslijeđa hrvatskih regija i lokalnih gastonomskih tradicija s ciljem očuvanja identiteta hrvatske kuhinje; otvorenost spram drugih gastronomskih kultura i novih tehnika, te voljnost da se nova znanja usvajaju i primijenjuju na vlastitu kuhinju; međusobna razmjena iskustava te suradnja članova s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva i na kraju, ono po čemu su osobito prepoznatljivi - iskrena gostoljubivost i stvaranje iznimnog doživljaja za svakog gosta.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Membre d'honneur - uzor gastronomije i primjer mlađim generacijama chefova

Osim novih članova, Udruga u 2021. godinu ulazi s ukupno 4 Membre d`honneur restorana. Tako se restoranu Monte (Rovinj) koji je do sada jedini nosio ovu titulu, pridružuju u statusu počasnog članstva i restorani Plavi podrum (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska draga) te Boškinac (Novalja, Pag). Počasni članovi, kako kod nas tako i u europskoj obitelji JRE chefova, uzor su gastronomije te svojim znanjem i iskustvom služe kao primjer mlađim generacijama.

Foto: FabioŠimićev

Moćna lista članova i partnera

Članovi JRE Hrvatska su: San Rocco – Brtonigla, Monte* – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana* – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac* – Pag, Pelegrini*– Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Boba – Murter, Zijavica – Mošćenička Draga, Navis – Opatija.

Partneri JRE Hrvatska su: Chiavalon, Duke Group, Franck, HTZ, Kozlović, Mastercard Miele, Miva galerija vina, Noninio Grappa/Atrox, Nikas, TZ Kvarner, TZ Novalja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.