Pokušajte!

Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!

Foto: shutterstock
Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!
07.01.2020.
u 09:30
Savjeti za najukusniju tjesteninu koji ne oduzimaju vrijeme.
Pogledaj originalni članak

Svima je najlakše skuhati tjesteninu, no postoji nekoliko trikova da vam tjestenina ispadne još bolja i ukusnija.

Uvijek je bitno birati odgovarajuću vrstu tjestenine, to jest točan oblik tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta – svaka ima svoju funkciju.

Ako ćete tjesteninu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako sasvim skuhate tjesteninu i onda je stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti ukusna.

Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine jest dodavanje soli. Kada voda zakipi, tada treba začiniti tjesteninu, a da biste to napravili savršeno, upotrijebite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, velik dio otići će s vodom koju ćete izliti. 

Sačuvajte dio vode od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći pri razrjeđivanju umaka. 

Pogledajte koliko ovaj gospodin zna o kestenima:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.