Hvalospjevi

Niste čuli za Osijek? E, onda stanite na kraj reda

Foto: Shutterstock
Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Osijek
Foto: Shutterstock
Osijek
31.08.2014.
u 11:25
Tako započinje tekst u uglednom britanskom The Sunday Timesu koji poziva čitatelje da posjete Osijek.
Pogledaj originalni članak

Niste čuli za Osijek? E, onda stanite na kraj reda. Taj istočni hrvatski grad ima najbolje očuvanu baroknu, a osobito secesijsku (art nouveau) arhitekturu u zemlji.

Muzej likovne umjetnosti prepun je s portretima aristokrata iz 19. stoljeća, a tu je i neogotička crkva s 89 metara visokim tornjem. Nakon svega toga, trebat će vam pivo. Dobro će vam doći Osječko pivo na osunčanoj obali rijeke Drave.

Tako započinje tekst u uglednom britanskom The Sunday Timesu od 24. kolovoza, gdje se na 12. i 13. stranici posebnog priloga posvećenog putovanjima, poziva čitatelje da posjete Osijek.

Riječ je o tekstu naslovljenom "Autumn city breaks you can fly to for under Ł50", a grad Osijek se u toj preporuci našao u uglednom društvu Pariza, Dublina, Stockholma, Ženeve, Milana, Torina, te španjolskog Santandera.

The Sunday Times svojim čitateljima preporučuje u Osijeku obilan objed jela s roštilja uz živu romsku glazbu (gypsy band in the corner) u rustikalnom restoranu u starom dijelu grada, a predlaže i kvalitetan smještaj u nekim osječkim hotelima.

Foto: Shutterstock

Uz sve navedene i opisane destinacije, The Sunday Times nudi i pripadajuću internetsku stranicu kako bi se čitatelji i potencijalni posjetitelji Osijeka, sami mogli uvjeriti u navedeno. I, naravno, The Sunday Times čitateljima savjetuje putovanje do Osijeka izravnom Ryanairovom zrakoplovnom linijom s londonskog Stansteda, kao i linijama Croatia Airlinesa.

- Ovakva turistička medijska promocija je još jedan dokaz značaja poslovne suradnje Zračne luke Osijek s Ryanairom i uspostavljene linije između Osijeka i Londona. Zahvaljujući aktivnosti i razumijevanju vlasnika Zračne luke Osijek – Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije – te Hrvatske turističke zajednice, uskoro će uslijediti nova serija pregovora Zračne luke Osijek s Ryanairom, ali i drugim zrakoplovnim kompanijama kako bi sljedeće ljetne sezone Osijek i istočnu Hrvatsku povezali još s nekoliko zanimljivih europskih destinacija – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

>>Ovo je 10 najljepših plaža na hrvatskom Jadranu!

>>Možda sezona nije dobro počela, ali ovaj biser Jadrana oduševio je svjetske medije

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
12:18 31.08.2014.

Meni predivan grad.

HR
hrxxx111
12:15 31.08.2014.

imas cijeli dan sto gledati, a sutra sjedi i placi.trebali bi vise poraditi na oglasavanju i vezama za vukovar i kopacki rit

Avatar puky
puky
13:28 31.08.2014.

My home town ........