UDRUGA VINARA

Nikola Benvenuti jednoglasno izabran za novog predsjednika Vinistre

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Nikola Benvenuti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ivica Matošević
26.08.2014.
u 11:43
Naslijedio je Ivicu Matoševića, koji je dužnost vršio od 2002. godine
Pogledaj originalni članak

Nikola Benvenuti jednoglasno je izabran za novog predsjednika Vinistre na sinoćnjoj izbornoj sjednici Skupštine te udruge istarskih vinogradara i vinara. Oformljen je i novi Upravni odbor u koji su izglasani Suzana Diklić, Damir Dobravac, Marko Fakin, Danijel Kraljević, Gianfranco Kozlović, Ivica Matošević, Ana Peršurić i Karin Pilato.

Benvenuti, koji je naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Ivicu Matoševića, predstavio je prijedlog programa za svoj nadolazeći četverogodišnji mandat.

- Organizacija izložbe vina, Vinistra za mene je važna okosnica rada udruge.  Želja mi je da se potvrdi i mjesto i termin održavanja izložbe, ukoliko je to i želja čelništva grada Poreča te da se ona dodatno pojača popratnim  sadržajima čime bi se privukao i veći broj posjetitelja iz susjednih zemalja. Smatram bitnim i brendiranje regije Istra te usmjeravanje snaga na dovođenje stranih novinara koji se isključivo bave vinom te da se u suradnji s turističkom zajednicom krene u tom smjeru čime bi se Istru dodatno predstavilo kao vinsku regiju -  rekao je Benvenuti.

Matošević, koji je dužnost čelnog čovjeka Vinistre vršio od 2002. godine, zaželio je novom predsjedniku puno uspjeha u njegovu budućem radu te u ovom trenutku tranzicije ponudio svoju pomoć, naročito u segmentima u kojima iskustvo može biti od pomoći.  

– Vrijednost Vinistre je širina, naglasio je, i mislim da će nova ekipa koju je predsjednik odabrao, mlađa generacija, sigurno biti jedna kvalitetna platforma za nove ideje i za više energije a sve u cilju da nama koji živimo od tog posla bude dobro. Doista mu želim sve najbolje - rekao je Matošević.

Skupštini je nazočio istarski župan Valter Flego.

 – Zajedno smo jači, jer kada govorimo o vinarstvu, o Vinistri, o zaštiti našeg identiteta, možemo se natjecati međusobno, ali moramo gledati u istom smjeru - rekao je Flego.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.