zdravlje prije svega

Nije samo zbog okusa! Evo zašto biste trebali uvijek marinirati meso za roštilj

Foto: Pixabay
Nije samo zbog okusa! Evo zašto biste trebali uvijek marinirati meso za roštilj
16.06.2017.
u 13:10
Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsjećete nožem.
Pogledaj originalni članak

Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu.

Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi.

Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj meso i povrće ima puno bolji okus.

Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsjećete nožem.

Kada bi hamburger provjeravali nožem, može doći do istjecanja mesnih sokova na vatru.

I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.