Tko bi rekao

Mislite kako ne smijete ići spavati punog trbuha? Novo istraživanje je opovrgnulo ovu tvrdnju

Foto: Shutterstock
Mislite kako ne smijete ići spavati punog trbuha? Novo istraživanje je opovrgnulo ovu tvrdnju
26.08.2019.
u 23:00
Uvijek se govorilo kako bi nakon jela trebalo odmoriti i tek onda otići spavati, ali otkriveno je da zapravo ne mora biti tako
Pogledaj originalni članak

Istraživanje provedeno u Japanu, a objavljeno u magazinu BMJ Nutrition, Prevention and Health ispitalo je oko 1 500 ljudi koji nemaju zdravstvene probleme, a rezultati su pokazali kako hrana u kasne sate nema veze s razinom glukoze u krvi, piše Her. 

Foto: Shutterstock

Promatrali su ljude dvije godine i pratili koliko brzo jedu, koliko im je kilaža i kakva im je aktivnost. Mala grupa ispitanika u krevet je išla u roku od dva sata nakon jela, a zaključeno je kako ne postoji razlika između onih koji su jeli prije spavanja i koji su čekali neko vrijeme da im se hrana "slegne". 

Na razinu glukoze u krvi je utjecao alkohol, fizička aktivnost i visoki krvni tlak. 

"Više bi se pažnje trebalo posvetiti samoj hrani i porcijama, kao i izbjegavanju alkohola i pušenja cigareta, a važna je briga oko kvalitete sna", rekli su istraživači.

Pogledajte što odjenuti na razgovor za posao:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
09:34 27.08.2019.

nije zdravo ići odmah leći nakon jela.