Dobro je znati

Mislili ste da znate kako zamrznuti povrće? Evo što radite krivo

Foto: Thinkstock
zamrznuto povrće
Foto: Thinkstock
zamrznuto povrće
13.03.2014.
u 11:30
Povrće treba dobro oprati pod mlazom vode i blanširati (nakratko staviti u vrelu vodu ili na paru) čime se usporava ili zaustavlja aktivnost enzima.
Pogledaj originalni članak

Mislili ste da znate kako se skladišti povrće nakon kupnje na tržnici? Ako pratite sljedeće, onda je to uistinu tako, ali ako ne, onda ćete odsad znati kako!

Povrće treba dobro oprati pod mlazom vode i blanširati (nakratko staviti u vrelu vodu ili na paru) čime se usporava ili zaustavlja aktivnost enzima. U suprotnom, povrće gubi boju i ukus, otvrdne.

Foto: Thinkstock

Poslije blanširanja treba ga oprati hladnom vodom da se zaustavi proces kuhanja. Kad se ohladi, povrće treba staviti u plastične vrećice ili kutiju, a zatim u zamrzivač (najkasnije za 24 sata, a dotad ga treba držati u hladnjaku).

>>Ovo su najopasnije ljetne namirnice, čuvate li ih pravilno?

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.