prefino je

Kuharica otkrila: Ova dva sastojka dovoljna su za najbolju marinadu za pečenu piletinu

Foto: shutterstock
Kuharica otkrila: Ova dva sastojka dovoljna su za najbolju marinadu za pečenu piletinu
09.08.2020.
u 07:00
Samo jedna promjena u pripremi pečene piletine popravit će njezin okus.
Pogledaj originalni članak

Dolaskom toplog i sunčanog vremena započela je i sezona roštiljanja. Uz popularno meso, poput ćevapa i pljeskavica, mnogi na svom roštilju vole pečenu piletinu. Na roštilju se uvijek dobije hrskava i ukusna piletina, ali jedan korak u pripremi mogao bi još poboljšati njezin okus. Svako meso prije pečenje treba marinirati, a stručnjakinja za hranu za Lifehacker podijelila je koja je najbolja marinada za pečenu piletinu.

Za najbolju marinadu za piletinu potrebna su samo dva sastojka - sol s češnjakom i jogurt. Iako to ne zvuči kao najbolja kombinacija, stručnjakinja Claire Lower tvrdi da uz njih piletina ispadne ukusna i hrskava. Sol s češnjakom je odlična kombinacija dva sastojka koja daju odličan okus hrani, a može se lako pronaći u svakoj trgovini. Ali kako je koristiti za pečenu piletinu?

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom, količina jogurta ovisi o količini mesa koje pripremate. Kao najbolju metodu za dodavanje soli s češnjakom, Claire navodi da marinada mora imati okus kao da je ‘mrvicu previše soli i češnjaka’. U pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta, ali savjetuje da pronađete svoju mjeru jer nije svaka sol s češnjakom ista - neka je preslana, a neka ima previše češnjaka.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći, odnosno do 24 sata. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite preko vrućeg ugljena ili plamena na plin. Ova je piletina vrlo dobra za roštilj, ali je ukusna i hladna, tako da se ne bojite napraviti previše.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MM
Marljivi mrav
09:39 09.08.2020.

1.sol 2.češnjak 3.jogurt = dva sastojka ;÷)

DU
Deleted user
07:58 09.08.2020.

Sol sa češnjakom je sastojak koji se lako može pronaći u svakoj trgovini???

ZC
zorro.cz
09:54 09.08.2020.

Piletina je nježno meso i ne podnosi previše češnjaka jer gubi svoj okus. Taj recept vrijedi možda za staru piletinu kojoj treba "ubiti" okus da se ne osjeti smrad...