Začina nikad previše

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje

Foto: shutterstock
Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje
09.12.2020.
u 14:30
Nema veze što nema adventa, u kuhanom vinu možete uživati i u vlastitom domu.
Pogledaj originalni članak

Iako adventa nema, u kuhanom vinu možete uživati - pripremite ga sami kod kuće. Jednostavno je, brzo gotovo i moglo bi se reći da ne možete pogriješiti, pogotovo ako se držite ovih nekoliko savjeta.

Prvo, ne biste trebali zanemariti kvalitetu vina samo zato što ga kuhate. Iako se možete poslužiti nekim jeftinijim, to ne znači da u lonac možete staviti bilo što. Primjerice, vino koje već neko vrijeme stoji u hladnjaku. Obavezno otvorite novu bocu.

Dom za starije postao je viralni hit: Pozivaju sve da njihovim korisnicima pošalju pismo. 😍

Pripremite sve začine i zapamtite - ne može ih biti previše. Jedini savjet je da ne koristite one u prahu jer tako nećete postići puni okus, a u napitku bi moglo biti sitnih komadića i grudica. Koristite limun, naranču, a možete i mandarinu. Igra s okusima uvijek je zabavna, pa slobodno posegnite za šljivama ili jabukama. Štapić cimeta je nezaobilazan, klinčić također. Možete staviti zvjezdasti anis koji ima ljutkasto slatkastu aromu i preporučuje se za obogaćivanje arome raznih tijesta i slastica, kao i napitaka u vrijeme blagdana. Muškatni oraščić i vanilija savršeno će se stopiti s ostatkom začina.

Sada u lonac stavite oko 150 do 200 ml vode, a zatim dodajte sve začine i šećer - najbolje bi bilo koristiti smeđi. Nakon što ste pustili da se to kuha nekoliko minuta, vrijeme je za glavni sastojak - vino. Nemojte ga kuhati na prejakoj vatri.

Vino možete poslužiti u božićnim šalicama ili čašama, s štapićima cimeta i kriškom naranče, a savršeno ide uz domaće medenjake.

Kuhano vino je klasik, ali kuhani gin je ono što bi ga lako moglo zamijeniti:

Foto: Privatni album
Kuhani gin

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.