Puno različitih odgovora

Korisnica Twittera podijelila fotografiju jela i pokrenula raspravu: Kako vi zovete tjesteninu s mesom?

Foto: Twitter/@SandySue1958
Korisnica Twittera podijelila fotografiju jela i pokrenula raspravu: Kako vi zovete tjesteninu s mesom?
05.01.2021.
u 10:30
Američki chop suey, slumgillion, makaroni s mesom, gulaš ili bolonjez?
Pogledaj originalni članak

Makaroni s mljevenim mesom i umakom od rajčice poznato su jelo koje se jede u gotovo svim zemljama svijeta, ali ipak svatko ga zove nekako drugačije.

Jedna korisnica Twittera podijelila je fotografiju tjestenine s mesom i pitala ljude sjećaju li se ovog jela i kako ga nazivaju, a odgovori su doista iznenadili.

"To je američki chop suey. Moj otac ga je stalno pripremao dok sam bio mali, a stavljao je mljeveno meso, rajčicu i umak od iste i zelenu papriku", napisala je jedna korisnica. Uz ovaj odgovor, najčešće su ljudi pisali da je ovo slumgillion - jeftino jelo koje se najčešće radi od ostataka hrane - mesa i povrća - a kao prilog se skuha tjestenina, prenosi Today.

U moru komentara jedan korisnik posebno je iznenadio odgovorom - on tvrdi da je ovo na fotografiji gulaš!

Pokrenuo je lavinu komentara jer su ljudi počeli pisati kako gulaš nema veze s onim jelom na fotografiji. "Gulaš je nalik juhi koja sadrži kockice mesa, a ne mljeveno, uz puno povrća. Naručila sam gulaš u Mađarskoj i znam kako izgleda", napisala je jedna žena.

Makarone s mljevenim mesom i umakom od rajčice moglo se uvijek naći i na jelovniku u školi diljem naše zemlje, a uglavnom bi se govorilo da je za ručak - bolonjez! Koji je naziv ispravan, i dalje mnogi ne znaju.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
19:22 05.01.2021.

Ragu Bolognese se nikad ne radi sa spagetama ili makaronima nego iskljucivo sa tagliatelle-ama. Ovo na slici su - pužeki s mesom. I nista drugo.

DU
Deleted user
19:27 05.01.2021.

Nesto mi lici na ono sto mi u dubrovackoj republici zovemo pašta šuta. Sa bolonjez-om nema veze jer kao prvo u bolonjez idu tagliatelle a ne ova pasta ili kako mnogi misle špageti. špageti ne postoje u Bologni, niti ih oni tradicionalno prave i jedu, špageti su juzno talijaski izum. I da zavrsim, na kraju krajeva zaboli me cazzo i za ovu i kako se zove taj njen anglosaksonski buckuris.

DU
Deleted user
22:31 05.01.2021.

Vecernji, nabijem vas na cazzo i vas i ovu primitivnu scriptu. Ja nijesam ni jedan ovaj komentar ostavio, pogotovu ne ovaj na ikavici. Znaci ili neko od administratora je mijenjo moje postove i piso pod mojim nickom ili neko moze otvorit isti nick sa istim avatarom i onda pisat sto ga volja.