Zanimljivo

Kako držite toaletni papir? Ova navika govori puno o vama kao osobi

Foto: Shutterstock
Kako držite toaletni papir? Ova navika govori puno o vama kao osobi
23.12.2020.
u 12:16
Stvarno nismo znali da neka tako obična navika otkriva kakvi smo zapravo.
Pogledaj originalni članak

Ponekad naše svakodnevne navike, koje radimo potpuno nesvjesno, mogu otkriti zanimljive stvari o našoj osobnosti. Tu teoriju potvrdila je i liječnica Gilda Carle koja je provela malo istraživanje na 2000 muškaraca i žena, a pitala ih je samo jednu stvar – kako stavljaju toaletni papir na držač?

Pitali smo građane čemu se vesele u 2021. godini: "Kraju korone i zabavi!"

Ova stručnjakinja za međuljudske odnose otkrila je da su oni ljudi, koji ga stavljaju s gornje strane, odnosno dalje od zida dominantniji. Oni koji to rade suprotno, odnosno koji ga postavljaju s donje strane, uza zid, submisivniji su.

Za Independent je još otkrila da je ovaj test počeo kao zabavna vježba, ali je dao prilično čvrste i točne rezultate. "Toaletni papir ne laže. Način na koji ga stavljate na držač zaista mnogo govori o vama!"

Osim toga, otkidanje toaletnog papira – odozgo ili odozdo – također otkriva nešto o vašoj osobnosti:

Foto: Getty Images
Toaletni papir

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
12:26 23.12.2020.

A Bogte... ako je ovo moderna psihologija, onda nije ni čudo što su razni poremećaji uklonjeni s lista i imamo nove "dijagnoze"-hejteri, homofobi, trolovi i slično... ...i diplome novih "psihologa" su tiskane na ovim "odzida/dozida" papirima

ST
Starotopoljanin
13:13 23.12.2020.

tako je to i kod mene ja stavljam od zida a moja dama prema zidu,i kada vidim da je do zida ja ga okrenem,a i lakse ga je izvlaciti van,jednostavnije,i mislim da tu nema nikakve dominacije.

LI
Lionking
13:45 23.12.2020.

Treći put pišete o ovome... Vaše novine više nisu ni za tariguz u ratnm uvjetima