Zanimljivo

Jeste li znali da neke poze u seksu sagorijevaju više kalorija od treninga? Evo o kojima je riječ

Foto: shutterstock
Jeste li znali da neke poze u seksu sagorijevaju više kalorija od treninga? Evo o kojima je riječ
09.12.2020.
u 23:35
U provedenom istraživanju otkriveno je da žene i muškarci potroše drugačiji broj kalorija.
Pogledaj originalni članak

Stručnjaci su davno otkrili da je seks odličan način za sagorijevanje kalorija, a sada tvrde da su neke poze čak bolje od treninga u teretani. U istraživanju je sudjelovalo 112 heteroseksualnih parova koji su nosili uređaje za potrošnju kalorija tijekom seksa. Otkriveno je i da žene i muškarci potroše drugačiji broj kalorija, prenosi The Sun.

Na ilustraciji ispod možete vidjeti koliko koja poza potroši kalorija u 30 minuta. Ružičastom bojom označena je prosječna potrošnja žene, a bijelom muškarca.

Bivša balerina s Alzheimerovom bolesti i dalje se sjeća kako je plesala na Labuđe jezero! ❤️️

Poza u kojoj žene troše najviše kalorija je ona u kojoj muškarac leži na leđima, a žena je iznad njega u čučnju. Muškarci će pak najviše kalorija izgubiti kad je žena ramenima na tlu dok su joj noge u zraku, a muškarac ju opkorači i u polučučnju se okomito spušta prema njoj.

Dobra vijest za žene je da je poza u čučnju i druga na listi poza u kojima žene najčešće dolaze do orgazma sa 72%, odmah iza pseće poze u kojoj orgazam doživljava 79% ispitanih. 

Prodaje gole fotografije za deset dolara i buni se oko seksizma u zajednici:

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.