Vrlo jednostavno

Jeste li već čuli za ovu metodu sprječavanja nastanka plijesni u staklenkama?

Foto: Facebook
Jeste li već čuli za ovu metodu sprječavanja nastanka plijesni u staklenkama?
11.04.2020.
u 07:00
Nakon otvaranja hrane u staklenkama, ona bi se trebala brzo potrošiti kako ne bi nastala plijesan. No, jedna majka podijelila je svoj trik kako produžiti rok trajanja.
Pogledaj originalni članak

Nakon što otvorite staklenke s umacima i raznim proizvodima, trebali biste i pohraniti u hladnjak kako bi spriječili njihovo kvarenje, ali svejedno može doći do nastanka plijesni i kvarenja proizvoda. Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj proizvodi u staklenkama traju duže te se ne kvare, prenosi Daily Mail.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Ova majka vodi Facebook stranicu The Prepped Mama, gdje redovito objavljuje svoje savjete i trikove za kućanstvo. Tako je objavila i trik za staklenke. “Sjajan trik za pohranjivanje hrane u staklenkama je da ih spremite naopako u hladnjak. Zatvori ih i sprječava da se kvare, što vam štedi vrijeme i novac”, napisala je u objavi.

Foto: Facebook

Cathy Moir, stručnjakinja za mikrobiologiju i agrikulturu, rekla je da neće spriječiti razvoj plijesni, već će usporiti razvoj mikroorganizama. “Okretanjem staklenki naopako, ta površina gdje bi nastala plijesan će pasti na poklopac i zatvoriti prolazak zraka, što će mu otežati razvoj”, objasnila je. 

Iako je ovaj trik dobar i sprječava nastanak plijesni, Cathy preporučuje da se otvorene staklenke što kraće koriste, to jest da se proizvod što brže potroši nakon otvaranja. Sve dok su staklenke dobro zatvorene, možete ih spremati naopako kako bi smanjili vrijeme nastajanja plijesni, samo pazite da su to guste stvari, poput  umaka od rajčice i slično. 

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.