hit iz Australije

Je li kava s brokulom novi način uspješnog i brzog skidanja kilograma?

Foto: Thinkstock
Kava i brokula
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
brokula
Foto: Thinkstock
Kava i brokula
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Brokula
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
kava
17.06.2018.
u 12:51
Poznato je da brokula sadrži vlakna koja vam daju osjećaj sitosti, a obiluju i esencijalnim nutritijentima potrebnim za očuvanje našeg zdravlja.
Pogledaj originalni članak

U potrazi za najjednostavnijim načinom za skidanjem kilograma pred odlazak na plažu, mnogi su voljni iskušati razne metode "bez mnogo truda" kako bi što bolje izgledali u kupaćem kostimu. 

Napitak s brokulom novi je trend koji je stigao iz Australije, a da je učinkovit u sagorjevanju masnoća na svom je Instagram profilu napisala i nutricionistica iz New Yorka Cynthia Sass. 

 

 

 

Recept za kavu s brokulom je jednostavan. Osušite brokulu i samljeite u fini prah i dodajte po jednu žlicu u svoj omiljeni napitak - kavu. Poznato je da brokula sadrži vlakna koja vam daju osjećaj sitosti, a obiluju i esencijalnim nutritijentima potrebnim za očuvanje našeg zdravlja.

Jedna šalica brokule sadrži 100 postotnu preporučenu dnevnu količinu vitamina C, a koji je potreban za uspješnije sagorjevanje kalorija. Članak objavljen 2017. godine u časopisu The Journal of Nutrition, navodi kako su osobe koje su uspješnije i brže mršavile imale veću razinu vitamina C u organizmu u odnosu na one koji su imali problema s gubitkom neželjenih kilograma. 

Pogledajte i video Rak dojke joj je dijagnosticiran četiri puta, evo što ju je bolest naučila

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
Nepoželjna
19:21 17.06.2018.

Hmm..ne djeluje mi baš ko poželjna kombinacija, mada volim i jedno i drugo.