Promo

Janjeća pečenka sa šljivama

Foto: Shutterstock
Janjeća pečenka sa šljivama
Autor
PR Članak
30.10.2015.
u 08:00
Probudite hedonista u sebi i bacite se na pripremanje...
Pogledaj originalni članak

Zamamni mirisi mesa, prožeti mirisnim nijansama ružmarina i slatkim šljivama neće ostaviti  ravnodušnima ni najistančanije okusne pupoljke dugogodišnjih gurmana. 

Probudite hedonista u sebi i bacite se na pripremanje...

1. Meso operite, posušite papirnatim ubrusom te posolite i popaprite. Zarolajte ga poput rolade i vežite kuharskim koncem.

2. Meso položite u lim za pečenje (32x18 cm), dodajte grančice ružmarina, mini rajčice i šljive koje ste popola prerezali i odstanili im koštice. Sve prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.

3. Gotovu pečenku narežite na ploške i poslužite uz prilog po želji.

Recept je preuzet s www.dobartek.spar.hr

Više recepata potražite OVDJE

>>Pršut uz vino uvijek je dobar izbor. Ali pršut u vinu će vas oduševiti

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr