Razočaran i ljutit

Ispričao na Redditu: 'Ostavio sam napojnicu od 15 posto, a ono što je konobarica napravila bilo je strašno...'

Foto: Shuttershock
Ispričao na Redditu: 'Ostavio sam napojnicu od 15 posto, a ono što je konobarica napravila bilo je strašno...'
08.01.2021.
u 11:30
Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'
Pogledaj originalni članak

"Trebao je to biti ugodan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja", počeo je anonimni muškarac na Redditu svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan

"Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gdje je i hrana sjajna, a gotovo da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer sam zbog koronavirusa i stol i jelo trebao unaprijed rezervirati online", rekao je. 

Račun je, kaže, iznosio samo 200-tinjak kuna, pa je ostavio 30 kuna napojnice, što je točno 15 posto, baš prema nepisanom pravilu o visini napojnice.

Prirodne katastrofe poharale Zemlju u 2020. i nanijele goleme štete, a rizik je sve veći

Foto: RINGO CHIU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Firefighters tackle the Blue Ridge Fire in Yorba Linda
Foto: RINGO CHIU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Firefighters tackle the Blue Ridge Fire in Yorba Linda
Foto: Tang Yi/XINHUA/PIXSELL
CHINA-CHONGQING-CIQIKOU-FLOOD (CN)
Foto: Liu Chan/XinHua/PIXSELL
CHINA-CHONGQING-FLOOD (CN)
Foto: TRACEY NEARMY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Pictures of the Year

"Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'"

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad prije nije dogodilo da mu netko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu. 

Foto: Shuttershock

"Frustriran sam uzeo tih 30 kuna natrag i bez riječi izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno govorila dok smo odlazili", kaže.

Putem su se on i prijatelj složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao je li trebao drukčije postupiti.

"Jesam li joj trebao dati veću napojnicu samo zato što je to tražila?" pitao je na Redditu, gdje su gotovo svi komentirali da je dobro postupio.

"Mislim da je 15 posto u redu, ja maksimalno ostavim 20 posto, a u ovom je slučaju razlika između 15 i 20 posto u nekoliko kuna, pa ne bi bilo nikakve razlike", napisao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako je više puta kad su drugi plaćali vidio da uopće ne ostavljaju napojnice daleko pristojnijim i angažiranijim konobarima, pa se nema zbog čega preispitivati.

Snimljen trenutak potresa: “Ne mogu više izdržati, srce će mi stati!”

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

LA
lajh1985
13:26 08.01.2021.

ne vjerujem da je ovo u hrvatskoj bilo...da ce netko reci da hoce jos vise para kao napojnicu

HR
hr76
14:26 08.01.2021.

U Hrvatskoj napojnica nije obvezna kao u nekim drugim zemljama, ja je dajem samo ako je usluga dobra.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:45 08.01.2021.

Pametan bi zauvijek promijenio restoran. Bu.ala traži savjete na društvenim mrežama.