bogatstvo prirode

Eterična ulja mogu pomoći kod raznih zdravstvenih problema. Evo kako ih koristiti

Foto: Thinkstock
ulja, eterična ulja, eterično ulje, bočice, lavanda (1)
Foto: Shutterstock
Eterično ulje čajevca
11.09.2017.
u 10:27
Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje.
Pogledaj originalni članak

Eterična ulja snažni su ekstrakti biljaka, a mogu se prevesti i kao “esencijalna ulja”. Dobivaju se parnom destilacijom biljnog materijala te su izrazito koncentrirana, a mogu se koristiti u ljekovite svrhe, za ljepotu, opuštanje organizma ili za mnoge svrhe u našem domu. Eterična ulja osiguravaju mnoge dobrobiti tijekom cijelog života. 

Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje. Ovisno o potrebama organizma, preporučljivo je dobro istražiti eterična ulja koja ćete koristiti ili se posavjetovati s licenciranim aromaterapeutom. 

Jedna od učestalih primjena eteričnih ulja jest za smirivanje organizma, stvaranje ugodne atmosfere u prostorijama u kojima boravimo te za postizanje unutarnje ravnoteže. Eterična ulja imaju veoma snažno djelovanje na naše tijelo te njihovo korištenje u aromadifuzerima, na koži ili za raspršivanje mogu doprinijeti sveukupnom stanju organizma.

Koja aromati;na ulja valja koristiti za određene zdravstvene probleme pročitajte na portalu Kreni zdravo

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.