kakva ideja

Dosta vam je hrkanja? Ovaj trik s teniskom lopticom će vam pomoći

Foto: Thinkstock
Dosta vam je hrkanja? Ovaj trik s teniskom lopticom će vam pomoći
27.04.2017.
u 11:11
Stručnjaci savjetuju da osoba koja hrče ne spava na leđima jer tada jezik pada unatrag pa strujanje zraka može prouzročiti hrkanje.
Pogledaj originalni članak

Hrkanje, neprospavane noći, seljenje u drugu sobi i razdor među partnerima... Sve su to scenariji poznati mnogima,a nitko ih ne bi želio doživjeti ili proživjeti ponovno.

Stručnjaci savjetuju da osoba koja hrče ne spava na leđima jer tada jezik pada unatrag pa strujanje zraka  može prouzročiti hrkanje. Trebalo  bi izbjegavati i spavanje na mekanim jastucima jer glava može utonuti unatrag, što će dovesti do opisane situacije. 

Ali promijeniti naviku spavanja na leđima nekima je vrlo teško. Posebice ako se na leđa okrećete tijekom sna i nesvjesni ste tih rotacija tijela. Da biste to spriječili, čak i u snu, postoji jednostavan trik s teniskom lopticom. 

Sašijte od platna torbicu u kojoj će stajati loptica, nešto sasvim jednostavno. Stavite lopticu unutra pa to pričvrstite koncem za stražnji dio gornjeg dijela pidžame onoga tko hrče. Loptica na leđima stvarat će neugodu ako će spavati na leđima i nakon nekog vremena prijeći će mu u naviku da spava samo na lijevom ili desnom boku. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.