"recept" iz 1962.

Dijete kakve su nekad bile: "Kako sam se osjećala nakon tri dana na jajima i vinu?"

Foto: Shutterstock
Dijete kakve su nekad bile: "Kako sam se osjećala nakon tri dana na jajima i vinu?"
05.10.2018.
u 06:08
Upute za dijetu originalno su izašle 1962. godine u knjizi "Sex and the Single girl: The Unmarried Woman's Guide to Men" autorice Helen Gurley Brown.
Pogledaj originalni članak

U knjizi su se mogli naći savjeti za izlaženje s muškarcima, "seksualno prijateljstvo", afere, ravnotežu između privatnog života i posla, stylinga, hrane i pića. Dijeta je ponovno objavljena u Vogue Body and Beauty Book 1977., a u posljednje vrijeme postala je "meme" na društvenim mrežama. Novinarka Vicea odlučila je isprobati tu dijetu jaja i vina s kojom se navodno gubi dva i pol kilograma u tri dana. 

Foto: arhiva
Prvi dan, u nedjelju, izvagala se, a vaga je pokazala 60,9 kilograma. Jedini obrok koji ne uključuje jaja i vino je večera. Za večeru se jede 150 grama odreska (novinarka je priznala kako je jedva uspjela na tako malu gramažu odrezati meso), a doručak se sastoji od jednog jajeta i jedne čaše vina, te kave, dok se za ručak jedu dva jaja i piju dvije čaše vina uz kavu. 
Prvi dan već je do podneva bila malo pripita, priznaje, i život je bio dobar. Već za ručak bilo joj je teško popiti dvije čaše vina, nije imala energije ni za što, a više nije bila ni pripita. 

Limun i odrezak su za večeru bili zaista fini, kaže, a priznaje kako nije bila gladna, i upitala se je li već prešla granicu gladi i počela gladovati... Nakon što je pjela večeru, odjednom je osjetila mnogo energije
Sljedeći dan izvagala se i imala 60,3 kg. Primijetila je da joj je trbuh bio ravniji nego prije 24 sata. Ova dijeta reklamirala se kao nešto što će donijeti mnogo sreće i samopouzdanja ženama! No kada je novinarka ustala iz kreveta osjetila je oštru bol u bubrezima i mučio ju je zatvor. 

Popodne je pronašla naslovnicu Vogueovog magazina koji je predstavljao ovu "revolucionarnu" dijetu i pročitala "Kako izgledati dobro i osjećati se živima". Ona je bila uvjerena da ju dijeta nije učinila lijepom, a još manje živom. 
Za ručak je morala začepiti nos i pojesti jaja. "Možda ova dijeta stvarno djeluje, jer će vas natjerati da ne jedete ništa", zaključuje.

Foto: arhiva
Već do 16:30 više nije mogla raditi, bila je u krevetu sa strašnom glavoboljom. Nakon večere bila je pripita, ali nije joj bilo zabavno. "Osjećala sam se potpuno odvojenom od svojeg tijela... Probava mi se glasala na čudan način i zaspala sam već u 21 sat", napisala je. 

Sljedeći dan vaga je pokazivala 59,7 kg. Probudila se umorna i tresla se. "nisam mogla disati i trbuh me jako bolio", otkrila je. "Izgledala sam ispijeno i sivo, ali mršavo." Taj dan već je bila potpuno umorna, a kaže da nije osjećala više ništa osim kiseline u ustima. "Okusni pupoljci kao da su me pokušavali upozoriti da prestanem jesti kiselinu", zaključila je. Nije mogla normalno disati. Piše da ju je cijelo tijelo bolilo, od trbuha, preko crijeva do bubrega, glave, zubi i čeljusti, a nije mogla ni hodati. Svaki gutljaj vina bio je previše i u jednom trenutku priznaje da više nije mogla izdržati. 

"Otišla sam u toalet i povratila sam, ali ništa nije izašlo... Tjerati se da povraćate na poslu? To nije normalno ni u redu. Ispričala sam svom dečku što je bilo kroz suze i rekao mi je da pojedem avokado koji imam na stolu. I jesam. Prekršila sam dijetu prije kraja. Nisam si htjela nanijeti više boli."

Izgubila je pola kilograma, dakle ni blizu od 2,5 kilograma koje garantiraju dijetom, ali priznaje kako ju je ova dijeta potpuno emocionalno slomila. "Nevjerojatno mi je da su ženama preporučale ovu dijetu više od desetljeća", napisala je. 

>> Simptopi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VI
Vito
07:39 05.10.2018.

Dijete kakve su nekad bile: "Kako sam se osjećala nakon tri dana na jajima i vinu?" ::: Pijnao pojebana???

VI
Vito
07:41 05.10.2018.

nemojte se zgražati nad mojim komentarom __ Naslov je zahtijevao baš takav komentar.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:39 05.10.2018.

debele i pijane... pa uspjele su