Provjerite zašto

Da, vaš partner vam svojim hrkanjem skraćuje život!

Foto: shutterstock
Da, vaš partner vam svojim hrkanjem skraćuje život!
05.01.2020.
u 07:56
Znate onaj osjećaj kada ležite u krevetu s vašim partnerom i pokušavate zaspati dok on pored vas hrče?
Pogledaj originalni članak

 Nema ničeg goreg nego kada pola noći provedete budni jer vam partner toliko hrče da jednostavno ne možete spavati od njega.  I koliko god se vi žalili partneru, on samo preokrne očima i kaže da vam ništa nije od toga.

Sada postoji i znanstveno istraživanje, koje je provelo British Snoring & Sleep Apnea Association, koje pokazuje kako 52% ispitanika se budi usred noći zbog partnerova hrkanja i pati od nedostatka sna, piše Cosmopolitan.

A istraživanje koje je provelo Queens University Canada pokzuje kako svi ispitanici pate od gubitka sluha u uhu koje je najbliže hrkanju.

Također se doznalo da dugo izlaganje hrkanju dovodi do povećanja mogućnosti srčanih bolesti i udara kod starijih ljudi. A i zvuk hrkanja povisuje tlak koji također može dovesti do srčanih udara.

Iako se vi i vaš partner volite, nemoguće je ne osjetati malu mržnju prema njemu kada on spava, a vi ne možete zbog njega. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Proleter
Proleter
11:01 05.01.2020.

Kada sam počeo spavati u drugoj sobi tek tada sam shvatio da smo se i žena i ja pola života bespotrebno patili.