Dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

Foto: shutterstock
Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu
12.02.2022.
u 07:00
Zamijenite vodu jednim sastojkom...
Pogledaj originalni članak

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

@legglauren91

#repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings

♬ The Assignment - Tay Money

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Thinkstock
Prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
Krumpirići

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

RE
Regica
08:25 12.02.2022.

Nije potrosila vodu od par lipa nego je skuhala krumpir u mljeku od 10kn?? Bravo! Od sad cu tako da ustedim.

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
08:43 12.02.2022.

i ti to nazivaš pire krompirom tko ti prodade tu ideju.to se zove bućkuraš ni pas ga nebi jeo

AF
AfganistanskiHrvat
08:14 12.02.2022.

Molio bih prepisatelja i loše prevednog teksta neka on prvi to napravi pa neka mi javi rezultate.