Mali Ante, Blace

Buzara po starinskom receptu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Marina Borovac
Mali Ante, Blace
08.07.2021.
u 09:19
Stolovi na terasi, malo povišenoj da se bolje vidi more, postavljeni su ispod stabala maslina
Pogledaj originalni članak

Debele ljude teže je oteti. Ostanite sigurni, jedite puno”, kredom je ispisana poruka vlasnika na ploči s ponudom jela koja se nalazi na ulazu u konobu s mediteranskom kuhinjom, na nekoliko koraka od plaže.

Stolovi na terasi, malo povišenoj da se bolje vidi more, postavljeni su ispod stabala maslina. Konobarica Veronika Barjaktarević brzo je došla k nama i, kada smo naručili mušule na buzaru (kilogram je 70 kuna, što je, ako baš ne umirete od gladi, sasvim dovoljno za dvoje), oduševljeno rekla da bi to bio i njezin izbor. Ubrzo smo shvatili i zašto – buzara je pripremljena “na crveno”, onako po starinski. I baš je jako ukusna.

Kada smo Veroniki prenijeli dojmove, otišla je k vlasniku Ivanu Sršenu i prenijela mu ih pa smo “zaradili” i njegov osmijeh te doznali kako su do sada reakcije svih gostiju bile identične. Uostalom, takve komentare ostavljaju i na internetu, navodeći da su jela ukusna, zaposlenici ljubazni, a cijene prihvatljive, u što smo se i sami uvjerili. 

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 46

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 92

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar EtTore
EtTore
16:22 11.07.2021.

Propala sezona i ovoga lita!