Mljac!

Bezmesni i bezglutenski dan koji odmah potpisujemo jer na meniju je pizza – i to takva da bi oko zadnjeg komada mogla izbiti svađa

Foto: Alexander Starbuck
Bezmesni i bezglutenski dan koji odmah potpisujemo jer na meniju je pizza – i to takva da bi oko zadnjeg komada mogla izbiti svađa
10.05.2022.
u 07:14
Pizze s "tijestom" od povrća nisu osobita novost, sigurni smo da ste isprobali barem onu od cvjetače. Međutim, od svih pomaknutih varijanti mi bismo uvijek odabrali onu s tijestom od batata. Jednostavno je savršeno!
Pogledaj originalni članak

Od batata se čuda mogu napraviti, a nama je odlična pizza s podlogom od ove zdrave namirnice koje se ne možemo zasititi. Recept za tijesto je vrlo jednostavan, a nadjev je na vama, mi smo koristili fine tikvice, luk, mozzarelu... Mljac!

Foto: Alexander Starbuck

Pizza od batata

Sastojci za 2 pizze:

 420 g kuhanog batata

170 g integralnog rižinog brašna

50 g tapioke

1,5 žličica praška za pečenje

pola žličice soli

za nadjev birajte povrće po želji: tikvice, papriku, rajčicu, crveni ili ljubičasti luk...

Priprema:

Ogulite i skuhajte batat u slanoj vodi. Nakon što je omekšao, procijedite ga i znječite u pire. Pazite da ne ostanu grudice, želite dobiti glatko tijesto. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pustite da se pire od batata malo ohladi, pa dodajte ostale sastojke. Ako je tijesto presuho dodajte malo vode ili ulja, a u suprotnom, malo rižinog brašna. Tijesto je veoma lagano za oblikovanje – kada ste napravili kuglu, razdijelite je u 2 dijela (2 pizze). Kuglu po kuglu, stavite između 2 papira za pečenje i razvaljajte u krug, debljine 0.5-1 cm te zajedno s donjim papirom prebacite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta, a u međuvremenu pripremite nadjev po želji. Nakon 10 min izvadite lim iz pećnice te uz pomoć drugog papira pažljivo preokrenite tijesto. Pazite da se ne opečete; ako je potrebno pustite da se mrvicu ohladi. Kada ste okrenuli tijesto, nježno s njega odlijepite papir na kojem se peklo. Poslažite nadjev i vratite u pećnicu još 10-15 minuta (ovisno o tome koje ste sastojke stavili na vrh, toliko će se još peći). Mozzarella će se brzo zapeći, ali npr. nekom povrću će trebati malo više vremena.

Foto: Alexander Starbuck

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:43 10.05.2022.

Zna se što je pizza, a ovo to zasigurno nije.