UVIJEK IMA NAČINA

Ako ste odlučili izbaciti prekomjernu konzumaciju soli, možete i dalje uživati u ovim grickalicama

Ako ste odlučili izbaciti prekomjernu konzumaciju soli, možete i dalje uživati u ovim grickalicama
01.11.2019.
u 08:38
Postoje velike šanse da konzumirate previše soli i to najviše iz kupovnih stvari, a ne iz vlastite kuhinje.
Pogledaj originalni članak

Ako ste odlučili prestati konzumirati sol na pravom se putu piše The Healthy. To ne znači da se u potpunosti morate odreći grickalica jer postoje zdrave zamjene za prezasoljene grickalice od kojih vam tijelo zadržava vodu i debljate se. U nastavku donosimo popis zdravih zamjena za nezdrave grickalice. 

Jabuke s kikiriki maslacem

Od jabuke dobivate potrebna vlakna, dok od kikiriki maslaca dobivate proteine. Morate samo pripaziti da kikiriki maslac nema dodanu sol. 

Nezasoljeni orašasti plodovi

Orašasti plodovi su odlična namirnica kojom se možete boriti protiv bolesti i odličan su izvor zdravih masnoća. Samo nemojte pretjerivati, kao i u svemu. 

Kokice

Kokice su odličan izvor cjelovitog zrna, sve dok nisu pečena na maslacu i prezasoljene. Radije svoje kokice posipajte raznim začinima pa vam sol neće ni trebati. 

Sirovo povrće s grčkim jogurtom

Mrkva, celer i krastavci su puno finiji kada ih možete umočiti u neki umak, ali umjesto kupovnog masnog i zasoljenog umaka, napravite vlastiti od grčkog jogurta i zdravih začina.

Voće

Voće je prirodno niske razine soli stoga samo trebate odabrati svoje najdraže. Voće može pomoći kod snižavanja krvnog tlaka. 

Preprženi slanutak

Preprženi slanutak je grickalica koja obiluje proteinima, samo prije prženja operite slanutak ako koristite konzervirani. 

Čips od kelja

Kelj je namirnica prirodno siromašna solju, a da biste ispekli čips samo ga trebate začiniti omiljenim začinima. 

Po povrće za zdrave grickalice navratite do trešnjevačkog placa. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.