Naj, naj, naj festival protiv nasilja

Ulaznice po cijeni od 10 kuna već su dostupne online

Foto: arhiva Žar ptica
Ulaznice po cijeni od 10 kuna već su dostupne online
18.02.2020.
u 13:43
Pogledaj originalni članak

Za točno tjedan dana, u Žar ptici,  počinje 20. - slavljeničko - izdanje međunarodnog  Naj, naj ,naj festivala, koji je ove godine posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja. Festival se tako održava od 26. veljače do 1. ožujka, u  sklopu velikog projekta  #naNAJače protiv vršnjačkog nasilja i bit će donatorskog karaktera.

Ulaznice za svih šest domaćih predstava:  Lažeš Melita (GKL Split), Blizanke (KMD Dubrovnik), Bajka o ribaru i ribici (GK Zorin dom Karlovac), Huligan (Mala scena), Vuka se ne bojim ja (Pinklec Čakovec) i Ako kažeš, gotov si! (GK Žar ptica), kao i za dvije inozemne predstave: Idemo na pecanje (Španjolska) i Akademija čarobnih tajni (Izrael) već su u prodaji online  po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sav prihod je namijenjen sufinanciranju školskih projekta protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Bartula Kašića Zadar, OŠ Mihovila Pavlonovića Metković, OŠ Jure Turića Gospić, OŠ Ivana Rangera Kamenica i u OŠ Glina.

Naj, naj, naj festivala i projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja, kojeg su u kampanji podržali brojni poznati (Davor Meštrović, Bruno Petković, Slavko Sobin, Antonija Blaće, David Skoko, Mia Dimšić,Damir Kedžo...)  kao i brojne državne i gradske institucije i tvrtke, započinje u srijedu 26. veljače, kada se obilježava Nacionalni dan ružičastih majica.

Stoga se odmah nakom otvorenja, kada će biti prikazana predstava Žar ptice Ako kažeš, gotov si!, igra humanitarna nogometna utakmica. U 12. 30 tako će svoje nogometno umijeće pokazati mnoge zvijezde, među kojima i: Ivan Dečak, Damir Hoyka, Filip Juričić, Tomislav Jelinčić, Marko Šapit, Frano Mašković, Krešimir Dolenčić, Drago Utješanović, Asim Ugljen, Ante Krstulović i Marko Hergešić, a igrat će protiv školske ekipe OŠ Gračani.

Tijekom cijelog Festivala održavat će se i radionice o vršnjačkom nasilju za djecu i roditelje, koje će voditi psiholozi iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Teme radionica su cyberbullyingu, gdje prestaje bezazlena dječja igra i počinje nasilje, te rizici koje sa sobom nose suvremene tehnologije. Raspored predstava i radionica dostupan jena www.zar-ptica.hr, a za radionice preporučljivo je najaviti se na mail marketing@zar-ptica.

Prvog dana 20. Naj, naj, naj Festivala autor i redatelj Zijah Sokolović izvest će, izvan konkurencije, predstavu  Nasilje, za nasilje nema opravdanja. Stoga ne propustite ovogodišnji Naj, naj, naj festival, a 26. velječe ne zaboravite odjenuti ružičastu majicu. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.