predstava, &TD

Premijera "Mrzim istinu!" Olivera Frljića u &TD-u

Foto: ustupio &TD
Premijera "Mrzim istinu!" Olivera Frljića u &TD-u
06.05.2011.
u 15:02
Glumci su ostali potreseni emotivnošću kojom su roditelji i sestra režisera Frljića reagirali na probe, ali još više neautentičnošću teksta koji su trebali izvoditi
Pogledaj originalni članak

Teatar &TD 26. svibnja u 20 sati prikazat će premijeru predstave "Mrzim istinu!" redatelja Olivera Frljića.

Predstava će publiku vratiti u vrijeme prije 24. travnja 1992. kada je autor napustio roditeljski dom u šesnaestoj godini. Godine izbjeglištva, prvi studiji, zasnivanje vlastite obitelji, početak profesionalne kazališne karijere te raspad obitelji daju uvid u unutarnje kompleksne odnose umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti.

Ansambl je proveo mjesec dana u Teksasu družeći se s Frljićevom obitelji koja tamo živi i promatrajući njihove dnevne rutine i razgovore. Napravili su nekoliko proba kojima su prisustvovali Frljićevi roditelji i sestra, koji su emotivno reagirali na probe.

U predstavi glume: Filip Križan, Ivana Roščić, Rakan Rushaidat i Iva Visković.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.