#ostajemdoma

Pogledajte potresnu ZKM-ovu predstavu "Velika bilježnica" na Večernji.hr

Foto: ZKM
Foto: ZKM
09.04.2020.
u 09:03
Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je ZKM-ova predstava "Velika bilježnica".
Pogledaj originalni članak

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam predstavu "Velika bilježnica" Zagrebačkog kazališta mladih. Pretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

Predstava "Velika bilježnica" u režiji Edvina Liverića nastala je prema prvom dijelu "Trilogije o blizancima" mađarske književnice Agote Kristof. Radnja tog potresnog romana smještena u vrijeme tijekom Drugog svjetskog rata, a u fokusu djela nalaze se braća blizanci, koji o svojim iskustvima pišu u bilježnicu po kojoj je i prvi roman dobio ime. 

 

"Velika bilježnica" Ágote Kristof već dugo nije bila aktualnija. Ponovno, danas smo svjedoci globalno rasprostranjena vala nasilja koji žrtve ne uzima samo na službenim bojnim poljima, nego i na mnogo pogubnije načine, Zlom koje nepovratno mijenja generacije koje imaju tu nesreću odrastati u doba i na teritorijima pogođenima ratom. Kako preživjeti takvu sadašnjost, kako graditi budućnost, kako zaboraviti prošlost? O tome najviše možemo naučiti od djece. Katkad duboko i instinktivno pravedna, katkad zvjerski okrutna, djeca rata kao autodidakti knjigu svojih života ispisuju na otuđen, neočekivan, emocija naizgled lišen način, u epohi koja im nije ostavila drugi izbor" opis je predstave Zagrebačkog kazališta mladih. 

Uloge tumače:

Vedran Živolić: Blizanac
Petar Leventić: Blizanac
Marica Vidušić: Baka
Dora Polić Vitez: Majka
Anđela Ramljak: Sluškinja
Danijel Ljuboja: Župnik, Poštar, Postolar, Otac
Dado Ćosić: Časnik, Knjižar, Vojnik, Policajac
Merima Ključo / Krešimir Lulić : Harmonikaš

Autorski tim: 

Redatelj i scenograf: Edvin Liverić
Autorica dramatizacije i dramaturginja: Lana Šarić
Autorica glazbe: Merima Ključo
Kostimografi: Decker+Kutić
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
Autorica animacije: Mateja Štefinščak

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.