Dodjeljene nagrade na "Gavella Fairu"

Najbolji glumci su Jelena Miholjević i Ozren Grabarić

Foto: Arhiva Gavella
Najbolji glumci su Jelena Miholjević i Ozren Grabarić
18.06.2016.
u 13:50
Portal Studentski.hr nagradio je toplu i emotivnu predstavu "Kao na nebu"
Pogledaj originalni članak

Svečanom dodjelom nagrada završen je ovogodišnji  "Gavella fair". Novost je što su ove godine dodjeljene čak tri negrade, uz one na najboljeg glumca i glumicu, o čemu odlučuje žiri publiek, dodjeljana je i nagrada portala Studentski.hr za najbolju predstavu. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: "Umišljeni bolesnik", "U registraturi", "Malena", "Kao na nebu" i "Filumena Marturano".  Portal Studentski.hr nagradio je toplu i  emotivnu  predstavu "Kao na nebu".

Dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Kristina Blaslov, Svetlana Hrvojčec, Nadica Jus, Ljerka Krmpotić, Filip Kučeković, Nevenka Makek i Marija Cahunek, predsjednica povjerenstva. Najbolja glumica kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16.  je Jelena Miholjević i to kako je obrazložio žiri zbog "glumačke veličine i osobnosti s kojima je  odigrala opsegom možda nevelike, ali dometom značajne uloge u dvije posve različite predstave - "U registraturi" i "Malena". Najbolji glumac kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. je Ozren Grabarić, a u obrazloženju žirija piše:  "Svakom predstavom u kojoj igra, ovaj glumac pomiče granice svoje transformativnosti, pa tako i u "Malenoj", odnosno u "Kao na nebu", odlazi u dva posve različita smjera, stvarajući lica koja su tako udaljena jedno od drugog, a opet su on – Ozren Grabarić."

Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta "Gavella", a na ovogodišnjem "Gavella Fairu", koji je započeo 1. lipnja, prikazano je čak 14 naslova, uvijek pred prepunim gledalištem.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kajbum
23:18 18.06.2016.

Opet srbi glume na vjekovima a mi nasjedamo